Tom Egbers keert na zes maanden afwezigheid terug als presentator

6 september 2023, 17:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hoewel hij bij de NOS nog altijd op non-actief staat, heeft Tom Egbers (65) zijn rentree als presentator gemaakt. De ervaren anchor van Studio Sport praatte dinsdagavond een bijeenkomst van de business club van Heracles Almelo aan elkaar.

Sinds maart is Egbers al niet meer op televisie te zien. De aanleiding om hem voorlopig aan de kant te schuiven vormt een artikel van De Volkskrant. Daarin werd de presentator beticht van pestgedrag en intimidatie op de werkvloer jegens een stagaire met wie hij eerder een affaire had. De pesterijen zouden uiteindelijk hebben geleid tot zij besloot te vertrekken bij de NOS.

Artikel gaat verder onder video

Dinsdag nam Egbers dan tóch de microfoon weer ter hand, zij het niet voor een draaiende camera. Toen hij benaderd werd voor de klus meldde hij eerst in zijn agenda te moeten kijken. "Maar ik heb nu ruimte genoeg in mijn vrije tijd", sprak Egbers dinsdag 'met een knipoog' volgens het Algemeen Dagblad, dat blijkbaar ook aanwezig was in Almelo. Dat was ook direct de enige verwijzing naar zijn noodgedwongen vertrek. Egbers zou de rest van de avond de selectieleden aan de sponsoren hebben voorgesteld en een deel van hen kort hebben geïnterviewd, zo meldt de krant.

Tom Uitzetter, commercieel manager van Heracles, heeft ondanks de onthullingen van De Volkskrant geen twijfels gehad of het verstandig was om Egbers voor de klus te vragen. "Wij hebben met Tom een echte Heraclied en een prima presentator voor onze businessclub-avond gevonden. Wat er tussen hem en de NOS speelt, daar kunnen wij ons als club niet mee bemoeien", zegt hij tegen het AD. Ook vanuit de zaal werd positief gereageerd op zijn aanwezigheid: "Onze sponsors waren vol lof. Tom is een echte clubman en speelde met een kwinkslag in op de situatie. Verder staat die kwestie buiten ons", aldus Uitzetter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij de NOS heeft de directie denk ik geen fatsoensnormen en laten zich beinvloeden door onder andere mensen bij VI Vandaag. Thom Egberts is over de schreef gegaan met misbruik van zijn positie bij Studio Sport. Hij is een viezerik met zijn altijd cynische lach. De gedupeerden zijn bij de NOS blijkbaar ondergeschikt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is het inderdaad.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En bij een gluiperd als Van der Vaart al helemaal niet.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart is inderdaad de allergrootste gluipert met zijn irritante lach .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kunnen we weer "genieten" van de slechte vragen en grappogingen van Tom. Zet daarnaast de zure van Hooijdonk en het is weer doorzappen geblazen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tom Egberts is een viezerik die zijn macht positie heeft misbruikt bij de NOS. Hij heeft ook vaak een smerige en onbetrouwbare lach op zijn gezicht.

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie Tom liever in zijn eigen programma over zijn Engelse roots.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen