Van der Gijp denkt dat Ajax voor anderhalf miljoen dé oplossing heeft

21 september 2023, 10:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp vindt dat Ajax een poging moet doen om de startdatum van Alex Kroes als nieuwe algemeen directeur naar voren te halen. In principe kan hij vanaf 15 maart beginnen, maar volgens Van der Gijp is Kroes de aangewezen man om orde te scheppen in de huidige chaos bij Ajax.

Dat Kroes nog niet meteen kan beginnen, heeft te maken met zijn concurrentiebeding bij zijn vorige club AZ. Van der Gijp denkt dat Ajax voor een oplossing kan zorgen door met wat geld over de brug te komen. “Je kan ook tegen AZ zeggen: hier heb je anderhalf miljoen en we laten die Kroes gelijk beginnen.”

Artikel gaat verder onder video

Johan Derksen vraagt zich af of Kroes wel direct wil beginnen: “Ik denk dat Kroes het rustig van de buitenkant aanziet en even een plan bedenkt hoe hij het moet oplossen.” Volgens Wilfred Genee zou Kroes wel willen beginnen, maar is niet iedereen bij AZ het daarmee eens.

Derksen vindt het jammer om te zien hoe het bij Ajax gaat. “Ajax is altijd een club geweest die goede bestuursleden zelf voortbracht. Die hebben met hun hart Ajax geleid. Nu hebben ze allemaal buitenstaanders in de raad van commissarissen die salaris in hun zak steken; die Ajax-jongens deden dat nooit, die deden het voor de club.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik Kroes was zou ik niet eens in een wespennest willen stappen en dan die onzin van meneer v.d. Gijp met zijn omkooppraktijken door te stellen hier AZ heb je 1 1/2/ miljoen als hij eerder mag beginnen. AZ staat volledig in zijn recht en moet zijn poot ook stijf houden. Dit slaat kant nog wal wat daar die slimme man, althans dat denkt hij te zijn, voorstelt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker origineel die Gijp, de grootste copycat uit Dordrecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen