Van Hanegem fileert Ajax-beleid: 'Die moet je er allemaal uitgooien'

8 september 2023, 16:26
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem snapt niets van het huidige beleid bij Ajax. De Kromme vindt het op z’n zachtst gezegd zeer opmerkelijk dat de Amsterdammers hun hele beleid in handen leggen van één man: Sven Mislintat.

“Ik vind het bizar dat ze zo’n ventje uit Duitsland alle macht geven”, begon Van Hanegem kritisch op Sven Mislintat. “Dat is toch verschrikkelijk. Hij kan doen wat hij wil. Hij heeft 110 miljoen euro uitgegeven. Ben je dan goed bij je hoofd?”, vraagt de oud-international zich hardop af.

Artikel gaat verder onder video

En dat neemt hij niet alleen Mislintat kwalijk, maar vooral de mensen die hem hebben aangesteld bij Ajax. “Al die mensen die in een mooi pak zitten. Die moet je er allemaal uitgooien”, snapt hij niets van de vrijheid die Mislintat heeft gekregen bij Ajax. “Die zijn blijkbaar het belangrijkste. Als zij zeggen: het kan. Dan kan het blijkbaar. Maar niet Jan van Halst eruit gooien.”

Lees ook: Ajax had Mislintat tegen zichzelf in bescherming moeten nemen

Hetzelfde geldt voor Maurice Steijn, die er volgens De Kromme niets aan kan doen dan de resultaten bij Ajax niet goed zijn bij de start van het seizoen. Van Hanegem vindt hem een goede trainer, die wat hem betreft de kerst zeker haalt. Toch denkt hij dat Ajax derde wordt en Feyenoord opnieuw met de titel aan de haal gaat. “Maar ik heb het vaak verkeerd”, nuanceert Van Hanegem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax is en blijft DE club van Nederland, deze club spreekt iedereen aan en houdt iedereen bezig, positief of negatief. Ajax is gewoon hot topic.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het wordt tijd dat van Hanegem eens gefileerd wordt. Simpele vent.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Inderdaad , deze oude zeurpiet geeft alleen maar kritiek op alles en nog wat en hij denkt alles beter te weten. Als coach heeft hij er vroeger niks ban gebakken

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De kromme heeft helemaal gelijk Er zitten mensen aan de top van ajax die er niets te zoeken hebben en het zal niet veranderen zo lang ze daar blijven

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Flauwekul, de spelers bepalen uiteindelijk het aanzien van Ajax en tot dan geef ik Mislintat en de nieuwe aankopen het voordeel van de twijfel, ik ga niet papagaaien. Ik schat in dat de nieuwe aankopen na beginnersfouten (tijdgebrek) een heel sterk Ajax op het veld leggen.

Finalflow
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van Hanegem is de laatste tijd maar druk bezig met Ajax. Toen hij aan het roer was bij Fc Utrecht ging het allemaal ook zo geweldig.

De zin klopt niet: “Ik vind het bizar dat ze zo’n ventje uit Duitsland alle macht geven”, begon Van Hanegem kritisch op Sven Mislintat. Ventje, rare uitspraak. Hij mag dan kleiner zijn maar dit is gewoon kleineren. Hij heeft helemaal geen alle macht. Hij heeft in het begin zelfs moeten wachten op financiële goedkeuring. Daarnaast mochten bepaalde spelers niet gehaald worden. Ik ben benieuwd als het team aan elkaar gewend is of van Hanegem nog steeds dezelfde oordeel heeft.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hij heeft 1000% gelijk, het kraakt in de bestuurs kamer van Ajax .

Cheers
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat is niet kleineren, dat is gewoon spreektaal van die man.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Willem is de 1e die zijn ongelijk toe geeft . Verder zegt hij ook ik heb het wel eens vaker mis . Maar veel mensen hier hebben lange teentjes

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat betreft het eruit gooien van die hele hap, incl die Miskoper is een hard maar fair statement van W v Hanegem , good job Willem.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Precies maar sommige willen het niet horen . Zelfs echte ajacieden moeten hun bek houden

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gelukkig gaat deze ouwe zeur niet over. Hij zeurt alleen maar en heeft kritiek op alles en nog wat. En gelukkig gaat hij niet over Ajax. Van Hanegem is gewoon een etterbak.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Is dit noord korea !!. Willem v hanegem mag gewoon lekker zijn mening geven over welke club dan ook . Net als al die ajacieden in de media die hun mening geven over feyenoord .

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Idd, gtsb. Wat een mensen hier joh. Hahaha Iedereen moet zijn bek houden, het zwijgen opgelegd worden heb ik hier al voorbij zien komen. Enz enz... En zelf lopen die reageerder hier ongevraagd hun mening te ventileren wat dan weer wel zou mogen. Enge mensen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen