Ajax-fans stomverbaasd: KNVB schorst Silvano Vos voor wedstrijd tegen FC Utrecht

9 oktober 2023, 20:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Silvano Vos ontbreekt bij de competitiehervatting van Ajax over twee weken, uit tegen FC Utrecht. De achttienjarige middenvelder is dan geschorst, meldt de KNVB maandag. Dat Ajax het op 22 oktober in Stadion De Galgenwaard moet stellen zonder Vos, leidt online tot verwarring.

Vos speelde dit seizoen in de Eredivisie slechts drie wedstrijden voor Ajax. Hij ontving afgelopen weekend tegen AZ (1-2 verlies) pas zijn tweede gele kaart dit seizoen in de Eredivisie. De talentvolle middenvelder werd deze voetbaljaargang in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax echter ook al tweemaal op de bon geslingerd én pakte daarnaast vorig jaar geel in de voorlaatste speelronde van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Dat maakt een totaal van vijf kaarten, waardoor Vos één wedstrijd moet brommen.

Het voorgaande volgt uit artikel 29 onder H van het Reglement betaald voetbal. Dit artikel bepaalt namelijk dat gele kaarten genoteerd in de laatste twee competitiewedstrijden van een seizoen die in dat specifieke seizoen niet tot een schorsing hebben geleid, mee worden genomen naar het daaropvolgende seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erg bijzonder, een aankoop begint met een schone lei en jij bent de lul voor vorig seizoen. Direct rood had ik nog begrepen, maar geel.. Het zullen de regels wel zijn, maar krom is het wel.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja het zijn regels. Hij pakt wel veel kaarten die Vos. Europees ook debuteren met rood. Zo benadeelt hij zijn club.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen