Jan van Halst ontsloeg eerder een trainer na acht speelrondes en dat liep dramatisch af

23 oktober 2023, 21:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jan van Halst nam maandagavond als algemeen directeur van Ajax afscheid van trainer Maurice Steijn en dat is de tweede keer in zijn loopbaan dat hij een trainer ontslaat. Dat deed Van Halst in zijn tijd bij FC Twente namelijk ook, maar dat liep slecht af. In dat seizoen degradeerden de Tukkers naar de Keuken Kampioen Divisie.

Van Halst was in 2018 actief als technisch directeur bij FC Twente, maar zijn periode bij de club uit Enschede werd alles behalve een succes. Na acht speelrondes nam Van Halst afscheid van hoofdtrainer René Hake bij FC Twente, waarna Gertjan Verbeek werd aangesteld als trainer. Beter ging het toen niet, want FC Twente gleed onder leiding van Verbeek alleen maar verder af in de Eredivisie. Uiteindelijk werd ook Verbeek op non-actief gezet, waarna Van Halst zelf ook het veld moest ruimen. 

Artikel gaat verder onder video

De huidige algemeen directeur van Ajax werd destijds verantwoordelijk gehouden voor het samenstellen van de selectie, die niet goed genoeg was om in de Eredivisie te blijven. Het is voor Ajax te hopen dat de keuze van Van Halst om afscheid te nemen van Steijn beter uitpakt dan de keuzes van Van Halst in zijn tijd als technisch directeur bij FC Twente.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een vergelijking zeg. Ander situatie en in deze competitie moeten nog een flink aantal wedstrijden worden gespeeld, de winterstop komt er tussen, er worden veel spelers verkocht en gekocht. Waar het omgaat is dat Ajax als het kan naar het linker rijtje gaat, de pijn van de vernedering door leedvermaak is de grens al gepasseerd en dat er zeker licht aan het einde van de tunnel zichtbaar gaat worden, niet meteen maar toch.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was dat niet dezelfde Eredivisie?????? toen moesten er ook nog veel wedstrijden gespeeld worden

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie steeds dat jij roept spelers verkopen en kopen. Maar om spelers te kopen,moet je eerst verkopen. De spelers die gehaald zijn liggen 5 jaar vast met een riant salaris, die gaan niet weg voor een lagere salaris en je leverd in op de betaalde transfersom. Daarnaast grijp je waarschijnlijk mis voor een CL ticket, waardoor je ook geen hoog salaris kunt bieden aan nieuwe speler, laatstaan de transfersommen betalen. En dan nog niet in geldnood komen door bestaande salarissen. Denk dat je moet hopen dat er toch wat goeds is aangekocht aan gevuld met jeugd en dan weer gaan bouwen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jan van Halst heeft er goed aan gedaan om Stein de praatjesmaker eindelijk te ontslaan. een kut trainer met een riant salaris zonder resultaat.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jan van Halst heeft helemaal niks te vertellen en moet zelf opzouten

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die lamlul moet zelf ontslagen worden,vriendje van Mislintat de slechtste TD aller tijden.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het zou mooi zijn!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen