Mark Rutte komt met dringende oproep aan Johan Derksen

10 oktober 2023, 21:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Niet voor het eerst houdt een uitspraak van Johan Derksen aan tafel bij Vandaag Inside de gemoederen bezig. De televisiepersoonlijkheid liet zich maandagavond uit over de oorlog tussen Israël en Hamas en zei dat ‘de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben’. De woorden van Derksen bereikten dinsdag politiek Den Haag. Mark Rutte nam de moeite om zich persoonlijk tot Derksen te richten.

“Ik zou zeggen: Johan, neem die uitspraak terug”, zei Rutte voor de camera van SBS6. “Dat de joden het zelf over zich hebben afgeroepen, dat was letterlijk de zin. Volgens mij zou het hem sieren, zo ken ik hem trouwens ook, dat hij die uitspraak terugneemt”, aldus de demissionair premier.

Derksen kreeg de reactie van Rutte dinsdagavond te zien in Vandaag Inside. “Nou ja, Israël heeft het over zichzelf afgeroepen. De joden in het algemeen niet. Dat klopt”, zei hij.

Er is veel kritiek op de uitspraak van Derksen maandagavond. Verschillende politici nemen hem die opmerking kwalijk, hoewel er ook steun is voor Derksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Debalisrond
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De opmerking is bijzonder ongepast. 250 onschuldige festivalgangers vermoord en onthoofde en ontvoerde baby's. Het lijkt mij niet dat iemand dat over zichzelf af roept.

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het nooit eens met Derksen maar nu... Zionistisch ideologie van een groot Israël met als gevolg de verdrijving, kolonisatie en vernedering van de Palestijnse gemeenschap. Ik praat het huidige terroristisch geweld absoluut niet goed maar snap waar de woede en wanhoop vandaan komt. Derksen zou misschien op Rutte kunnen reageren met: "Ik heb geen actieve herinnering van mijn gedane uitspraak."

78Rico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen lacht hem uit joh. Zal zijn woorden licht nuanceren maar blijft bij zijn standpunt sterker gaat dingen zeggen die gebeurd zijn waarom hij dat zei 😂😂😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen