Van Hooijdonk strooit extra zout in de wonden bij Van der Vaart: 'Ik vind het klote voor jou'

29 oktober 2023, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk heeft zondagavond in de uitzending van Studio Voetbal van de gelegenheid gebruikgemaakt om de draak te steken met Rafael van der Vaart. Laatstgenoemde baalt enorm van het feit dat zijn oude club Ajax onderaan staat in de Eredivisie. Van Hooijdonk, die er als oud-speler van Feyenoord ongetwijfeld (een beetje) om kan lachen, had daarom een rode lantaarn voor hem meegenomen.

Ajax-supporters vreesden de afgelopen dagen al het ergste. Als Ajax zondagmiddag zou verliezen bij PSV én FC Volendam zou winnen van Excelsior, dan was de laatste plaats een feit voor de recordkampioen van Nederland. Daar zag het er in eerste instantie niet naar uit. Ajax ging tegen alle verwachtingen in met een 1-2 voorsprong de rust in en Excelsior kwam op bezoek in Volendam op een 0-1 voorsprong. Maar rond de klok van half vijf was de nachtmerrie van elke Ajacied toch echt werkelijkheid geworden. De Amsterdammers verloren na een dramatische tweede helft met 5-2 van PSV, terwijl Excelsior eveneens na rust ten onder ging (3-1).

Artikel gaat verder onder video

Daardoor is Ajax de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. De achterstand op FC Volendam en FC Utrecht is weliswaar slechts twee punten, maar Van der Vaart ziet het desondanks somber in. Om bij zijn collega nog wat extra zout in de wonden te strooien, pakte Van Hooijdonk uit met een ludiek idee. “We hebben het er al eerder over gehad, vorige week nog. Het zou zomaar kunnen gebeuren. Weet je wat, ik vind het klote voor jou. Ik heb een kleinigheidje voor je meegenomen, alsjeblieft”, zei Van Hooijdonk tegen Van der Vaart. De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur vroeg zich eerst nog af of het geen opgezet plan was, alvorens het ‘cadeautje’ uit te pakken. “In de kleuren van de dader van vandaag”, voegde Van Hooijdonk er nog aan toe, doelend op de clubkleuren van PSV.

Het bleek dus een rode lantaarn te zijn, die Ajax zondagmiddag overgedragen kreeg van FC Volendam. Van der Vaart is serieus bang voor degradatie van zijn oude werkgever. De voormalig Oranje-international degradeerde zelf met HSV uit de Bundesliga. “Je moet de situatie niet onderschatten. Waarschijnlijk gaan ze niet degraderen, maar neem het wel serieus. Dat is mijn advies aan de Ajax-spelers”, aldus Van der Vaart.

© Studio Voetbal
© Studio Voetbal
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zowel Shadow als RMC Marco de Vries moeten zich diep schamen wat jullie opmerkingen betreft over de tweede wereldoorlog en dat geldt ook voor de anderen die hier zulke opmerkingen maken. Mijn schoonvader heeft het bombardement in Rotterdam meegemaakt wat afschuwelijk was en duizenden mensenlevens heeft gekost. Hetzelfde is nu aan de hand tussen Gaza en Israël waar voornamelijk onschuldige burgers slachtoffer zijn. Zulke opmerkingen horen hier niet thuis want als je dat doet ben je wel heel diep gezonken.

RMC Marco de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, wie kaatst kan de bal verwachten, zeg ik dan. Overigens, ik geef zelf ook al aan hoe walgelijk een opmerking als Zionisten en Duitsers kan kwetsen. Heb zelf ook familie gehad die tot het eind van WW2 in Polen voor de moffen in het kader van de Arbeitseinsatz moest werken. Nogmaals, ik sla keihard terug op zulke discriminerende toespelingen als die van Shadow. Hoopte doorgaans op zijn tegenreactie, maar is waarschijnlijk te laf om te reageren, laat staan te relativeren. Schamen doe ik mij allerminst, maar tot een ieder welredenerend mens verontschuldig ik mij wel voor de verwijzing naar het trieste verleden

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoogste tijd dat FC Update wat moderators aanstelt. Niveau kans- en hersenloze voetbalhooligans dit.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad, dit loopt echt totaal uit de hand. En jij bent echt de eerste die eruit vliegt, crimson. Wees daar maar niet bang voor.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FCGEL, 'En jij bent echt de eerste die eruit vliegt, crimson' Op grond waarop baseer jij je dit ? Kerel, jij bent een kerel toch, hou eens op met deze onzin zinnen, reageer inhoudelijk en wees niet subjectief, wees een man en wees eens volwassen. Succes.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh, je kunt lezen ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen