Scouting Ajax had alleen bij deze zomeraankoop inspraak in een transfer

19 oktober 2023, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat kreeg deze zomer de vrije hand bij Ajax als het ging om de aankopen op de transfermarkt. De inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken gaf 115 miljoen euro uit aan spelers en deed soms zelfs de onderhandelingen in zijn eentje. Vanuit de organisatie was er slechts één speler waar de scouting actief bij betrokken was.

Volgens hoofdscout Kelvin de Lang heeft de scoutingsafdeling van de Amsterdammers slechts bij één transfer een vinger in de pap gehad, namelijk bij de komst van Carlos Forbs. Dat heeft hij gedeeld met De Telegraaf. Alle andere aankopen zijn volgens De Lang dus volledig toe te schrijven op het conto van de inmiddels weggestuurde Mislintat.

Artikel gaat verder onder video

Daarom wil Ajax dat er naast de nieuwe hoofd jeugdopleiding, voor wie Marijn Beuker grotendeels verantwoordelijk wordt als directeur voetbal, ook voor de transfers een aparte directeur aangesteld wordt. “Die zal korte lijnen hebben met de nieuwe – van Manchester City afkomstige – hoofdscout Kelvin de Lang”, schrijft de ochtendkrant.

Daarmee krijgt Ajax langzaamaan weer vorm, want de club hoopt Alex Kroes na het gesprek met AZ later vandaag (donderdag) op 1 januari te laten beginnen als algemeen directeur. Met Beuker is de functie van technisch directeur dus voor de helft ingevuld, terwijl John van ’t Schip als cultuurbewaker terugkeert bij Ajax. Op de achtergrond wordt verder hard gewerkt aan de komst van nieuwe commissarissen, die gaan plaatsnemen in de nieuwe Raad van Commissarissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kijk er na uit Om een compleet nieuw bestuur te zien goed snijden in het elftal wat er nu is En betere spelers halen

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft die minkukel Mislintat een spoor van vernieling aangericht bij Ajax zeg. Dat degene die hem mede hebben aangesteld er nog steeds zitten, is een gotspe. Totaal geen schaamte. De uitdrukking "de eer aan jezelf houden" is voor hun al niet meer van toepassing, want die hebben geen eergevoel.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben toch benieuwd hoeveel die Duitser er nou netto aan heeft overgehouden. Volgens mij lacht hij zijn broek aan flarden en ligt hij mooi ergens op de Malediven de ene cocktail na de andere naar binnen te slurpen. Life is good

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen