Steijn vermijdt drastische ingreep ondanks gesprek met Van Gaal

22 oktober 2023, 18:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © FCUpdate

De betrokkenheid van Louis van Gaal bij Ajax leidde de afgelopen weken tot speculatie over een nieuw spelsysteem in de ploeg van Maurice Steijn. Zondag verscheen Ajax tegen FC Utrecht echter 'gewoon' in een 4-3-3-formatie, en niet in bijvoorbeeld de defensief stabielere 5-3-2. Maurice Steijn vertelt op de persconferentie dat hij wel een systeemwijziging heeft overwogen.

"Je overweegt alles. In de periode dat er geen competitievoetbal was, hebben we dat besproken en overwogen", legt Steijn uit na de 4-3 nederlaag in Stadion Galgenwaard. "Zowel met de staf als met een aantal spelers. Maar als je een systeem gaat veranderen, heeft dat tijd nodig. De spelers kwamen pas vrijdag weer terug en dan zou je twee dagen hebben om het systeem om te gooien. Dat was uiteindelijk geen optie voor ons."

Vertrouwen van de club

Artikel gaat verder onder video

Steijn zegt vertrouwen te voelen van Van Gaal. “Ik voel die steun. Ik heb een aantal keer met hem gesproken, dat waren prettige gesprekken en daaruit voel ik steun van hem. Ik blijf strijdbaar en blijf met die gasten aan de slag om het tij te keren.”

De geplaagde trainer verwacht dat hij volgende week nog steeds werkzaam is bij Ajax. “Ja, dat idee heb ik wel, want ik voel in ieder geval vanuit de club de steun. Maar dat weet je nooit.” Waar die steun op is gebaseerd? “Dat weet ik niet, dat zou je hen moeten vragen. Ik voel het in ieder geval in de gesprekken en als ik op de club kom. Wat de reden is om dat gevoel aan mij te geven, dat weet ik niet.”

Bekijk onze video van de persconferentie van Steijn hieronder of via YouTube.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De helft van de selectie naar het twee de sturen en dan jong ajax laten spelen eredivisie Zo verklotten het eerdere week weer

Skid row
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jong ajax ? Die gaan de ellende echt niet vlot trekken.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat de jeugdspelers beter zijn heeft alleen te maken met de echte Ajaxstructuur en systeem, iets wat de alle gekochte spelers dat vooral niet kunnen ! ! Ajax moet de beste vier jeugdspelers laten spelen, én vier toppers binnen halen. Twee op het middenveld en twee in de verdediging ! !

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

prachtig dit degradatie voetbal van ajax kom op volendam! nog een wedstrijdje winnen en ajax vliegt eruit ole ole ole

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

JIj bent zeker de broer van Michel Kramer. Kan iet anders ! !

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein is volgens de heren van VI en de Telegraaf een goede trainer. Dat vinden de supporters van andere clubs ook. 👏👏👏

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen