Valentijn Driessen ziet 'verkapte sollicitatie' in snoeiharde kritiek op Maurice Steijn

20 oktober 2023, 21:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Telegraaf / Max

Valentijn Driessen noemt de uitspraken van Almere City-psycholoog Annemieke Zeijerveld over de situatie bij Ajax 'een verkapte sollicitatie'. Zeijerveld baarde eerder deze week opzien met een aantal uitspraken in het NPO Radio1-programma De Perstribune.

"Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie zelfs gebroken jongens. Maar in mijn visie gaat het echt fout bij de trainer en de staf. Het gedrag van hen stoort mij eigenlijk het meeste. Ik zie geen leiderschap, geen voortrekkersrol en daar irriteer ik mij enorm aan als ik naar de bank kijk", sprak Zeijerveld onder meer. Opvallend, zeker aangezien zij vorig seizoen nog samenwerkte en zij nog steeds contact onderhoudt met Hedwiges Maduro, de assistent van hoofdtrainer Maurice Steijn.

Artikel gaat verder onder video

Mike Verweij noemt de uitspraken van Zeijerveld in de Kick Off-podcast van De Telegraaf 'bijzonder a-collegiaal': "Bij Ajax lopen ook psychologen rond, in feite zeg je: hoe zij erbij zitten, dat is echt dramatisch. Dat kan veel beter, en dat kan ik veel beter. En die anderen kunnen er helemaal niets van." Driessen vermoedt zelfs nog een ander motief: "Ik zag het meer als een soort verkapte sollicitatie. Bij Almere City valt natuurlijk niet zoveel te verdienen en op het moment dat je zegt: 'Daar deugt helemaal niets van', denken ze bij Ajax: Misschien moeten we haar binnenhalen."

Mocht dat de bedoeling van Zeijerveld zijn geweest, dan lijkt gezien de felle reacties die haar uitspraken ontlokten de kans klein dat haar plan slaagt. Ook bij Almere City zal ze zich voorlopig niet meer laten zien, zo maakte trainer Alex Pastoor van de nummer veertien van de Eredivisie eerder op de vrijdag bekend: "Wij zijn één en ze neemt even een stap terug. Maar we hopen wel met z'n allen, staf en spelers, dat ze wel weer terug komt", sprak de oefenmeester tegenover Omroep Flevoland.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen en Mike Verweij zouden zelf heel graag bij Ajax willen werken. Het zijn twee hypocriete en schijnheilige valse nichten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen