Van der Gijp stelt grote naam voor bij Ajax: 'Betere kandidaat dan Van 't Schip'

23 oktober 2023, 21:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp en Johan Derksen lijken niet veel vertrouwen te hebben in John van ’t Schip als nieuwe trainer van Ajax. Al gauw na het ontslag van Maurice Steijn werd duidelijk dat Van ’t Schip de topkandidaat is om het seizoen af te maken op interim-basis.

Van der Gijp ziet een andere kandidaat die in zijn ogen geschikter zou zijn. “Ik had zelf eerder voor Henk ten Cate gekozen. Dan heb je ervaring, iemand die overwicht heeft. John van ’t Schip heeft nergens bewezen dat hij weet hoe het moet”, zegt de analist maandagavond bij Vandaag Inside. Tafelgenoot Johan Derksen is het daarmee eens.

Artikel gaat verder onder video

“Johnny heeft een heel vervelende periode achter de rug”, doelt Derksen op het overlijden van de vrouw van Van ’t Schip, eerder deze maand. “Misschien is dit wel een goede afleiding voor hem. Maar we moeten niet vergeten: bij FC Twente was het niks, bij PEC Zwolle was het niks, het is niet de man die een garantie voor succes is.”

Derksen ziet wel een voordeel aan Van ’t Schip. “Het is in ieder geval een Ajacied, dat vinden ze ook belangrijk. Dan houdt in ieder geval die vervelende F-Side z’n bek. Ajax kan dan in de loop van het jaar kijken naar een andere trainer. Het is belachelijk dat Maduro er nu zit, die niet eens een diploma heeft. Maar zou er een trainer zijn die met dit materiaal resultaat haalt? Is er iemand die Europees voetbal kan halen met Ajax? Ik geloof er niks van.”

Video | Vandaag Inside reageert op ontslag van Maurice Steijn:

Is Henk ten Cate een goede optie voor Ajax?

Laden...
2786 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

John van ’t Schip Is nergens geslaagd overal vroegtijdig vertrokken Of weg gestuurd daar schiet ajax Ook niet mee op als trainer

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We vinden het allemaal.niks wat er komt bij ajax laten degene die dit zeggen wie er dan.moet komen als jullie het allemaal zo goed weten geen 1 trainer maakt iets waar ij ajacx met deze spelers di laten we hiermee ophouden

flip Hoekstra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steyn had moeten blijven hij is niet de schuldige wel zei die het toe lieten om voor meer als een miljoen brandhout te kopen. steek dus bij dat elftal geen lucifer aan!!!!!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen