Ex-collega's komen met vernietigende analyse over Maduro: 'Ajax heeft zichzelf verloochend'

26 oktober 2023, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor het veldspel van Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-0 nederlaag). De analist van ESPN spreekt van een ‘volslagen kansloze nederlaag’ en vindt dat Ajax het eigen spel heeft verloochend.

“Ik vond het uiteindelijk een volslagen kansloze nederlaag. Het was zo’n kansloze avond”, oordeelt de voormalig middenvelder van Ajax. “Ook je eigen identiteit heb je totaal verloochend. Je kunt ook de wedstrijd ingaan door het goed neer te zetten naar voren. Nu kies je voor de makkelijke weg: naar achteren spelen, heel kort op elkaar, en alsnog geef je best wel wat kansen weg in de eerste helft. Je hebt je eigen spel totaal verloochend.”

Artikel gaat verder onder video

Interim-trainer Hedwiges Maduro, die de analisten van ESPN kent uit zijn eigen dienstverband bij de zender, koos inderdaad voor een compacte speelstijl; er ging aanvallend maar heel weinig dreiging uit van Ajax. Marciano Vink legt uit: “Misschien is ook gebleken dat het compact vooruit spelen, wat Ajax in de tweede helft een beetje probeerde, niet kon. Het enige wat Ajax dan kan, is compact spelen op de eigen helft en tegenhouden.”

“Ik snap het heel erg goed, het is de makkelijkste reactie”, antwoordt Perez. “Het moeilijkste wat er is, is om bijvoorbeeld te zeggen: als hij daar druk zet, moet jij in zijn rug zitten, et cetera. Maar dat is wel waar Ajax altijd voor gestaan heeft. Dit is totaal niet het Ajax-niveau dat we gewend zijn, dus misschien moeten we ze ook niet beoordelen als Ajax. Het is gewoon een ploeg die zich probeert te verweren tegen een Premier League-ploeg. Maar wat ben je nu opgeschoten als Ajax?” Vink: “Dat je niet afgeslacht bent.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan heb je eindelijk een trainer met 020 DNA en dan ga je een 2-0 achterstand verdedigen. Wat een blamage en een schande voor het Nederlandse voetbal. En als klap op de vuurpijl maakt hij sutalo nog even aanvoerder. Tip.Geef maduro een contract voor 5 jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen