'Die drie Ajax-spelers zijn wel écht opgelucht dat Steijn weg is'

6 november 2023, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax boekte zondagavond in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen de tweede overwinning op rij en dat was voor een groot deel te danken aan Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Voor de twee Oranje-internationals was een paar dagen eerder tegen FC Volendam al een belangrijke rol weggelegd en zij namen hun ploeg ook tegen sc Heerenveen op sleeptouw. Oók Brian Brobbey liet zich gelden. Zowel Wim Kieft als Valentijn Driessen is te spreken over de rol van het aanvalstrio.

Over Bergwijn, Berghuis én Brobbey is de laatste weken voldoende gezegd en geschreven. Bergwijn, die vorig jaar voor een recordbedrag de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Ajax, zou niet tevreden zijn in Amsterdam en een winterse transfer naar het Midden-Oosten overwegen. Berghuis stond volop in het middelpunt van de aandacht na het vertrek van Maurice Steijn en Brobbey was het mikpunt van kritiek na al zijn gemiste kansen tegen PSV. Maar, nieuwe trainer en nieuwe kansen. Die grijpen de aanvallers met beide handen aan.

Artikel gaat verder onder video

Dat is ook Kieft opgevallen. “Dat kan je niet ontkennen”, reageert de oud-voetballer in gesprek met Wilfred Genee in eerste instantie op de vraag dat het geluk van John van ’t Schip ‘nu al aanwezig’ is in de Johan Cruijff ArenA. “Het zit ze niet tegen, laat ik het zo zeggen. Maar goed, dat is de enige manier om eruit te komen. Gewoon je thuiswedstrijden winnen voorlopig en hopen dat je vaker tegen FC Volendam en Heerenveen speelt, maar dat zal niet zo zijn.” Hoewel de eerste wedstrijden onder Van ’t Schip hebben aangetoond dat er nog voldoende ruimte is voor verbetering, ziet Kieft ook wel degelijk iets waar Ajax zich aan kan vasthouden. “Wat ik zie bij die drie voorin, Brobbey, Bergwijn en Berghuis, is dat zij wel écht opgelucht zijn dat Steijn weg is. Dat zou eigenlijk niet mogen, maar als je ziet hoe zij vooropgaan in de strijd… Dan vind ik dat wel heel positief.”

Ajax-aanvallers van Oranje-niveau

Bergwijn was in zowel de thuiswedstrijd tegen FC Volendam áls sc Heerenveen de maker van de Amsterdamse openingstreffer. Dat deed hij zondagavond tegen de Friezen op aangeven van Berghuis, die tegen FC Volendam ook al goed was voor een assist en drie dagen later ook nog Chuba Akpom in staat stelde om te scoren. “De contouren van de wederopstanding van Ajax worden getekend door aanvoerder Bergwijn, spits Brobbey en aanjager Berghuis”, schrijft Driessen dan ook in zijn column in De Telegraaf. “Het aanvalstrio is volgens bondscoach Ronald Koeman van Oranje-niveau en dus mag je iets van ze eisen. Hoewel Berghuis in de voorselectie voor de interlands tegen Ierland en Gibraltar ontbreekt. Tegen sc Heerenveen was hij bij drie doelpunten betrokken.”

Naast Bergwijn, Brobbey en Berghuis liet ook Akpom zich in de eerste twee wedstrijden van Van ’t Schip van zijn beste kant zien. Akpom kwam in beide duels als invaller binnen de lijnen en was tegen zowel FC Volendam als sc Heerenveen trefzeker. Zondagavond maakte hij er zelfs twee. “Hij scoorde driemaal in twee invalbeurten. Brobbey trof viermaal doel in negen Eredivisie-duels. Of de Nederlander bang moet zijn voor deze Engelse supersub; het koppel Brobbey-Akpom is ook een alternatief”, stelt Driessen. “Meer angst is gerechtvaardigd voor hetgeen achter de aanvallers gebeurt, want dat blinkt uit in kwetsbaarheid. De organisatie doet nog steeds denken aan de eerste drie desastreuze maanden.”

Verdient Berghuis alsnog een oproep voor Oranje?

Laden...
1525 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein is de oorzaak van de ellende bij Ajax. Deze wraaklustige en waardeloze trainer was te druk bezig met het ondermijnen van het bestuur.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vanaf het begin kon je zien dat Stein niet de kwaliteit had om een top ploeg te lijden, maar hij ook arrogant is , een dictator is , en geen kwaliteit heeft.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben benieuwd als ze echt tegenstand krijgen, ze hadden het verdomd moeilijk in de 2de helft. Een wat sterkere tegenstander had de kansen wel afgemaakt en had de uitslag er anders uitgezien. Maar je ziet wel verbetering in de afgelopen 2 wedstrijden

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goku, Ajax is er nog niet helemaal, wat wil je voor Van 't Schip: pas 2 dagen voor Volendam met elkaar onder hem trainen, 2 dagen voor Heerenveen verder met elkaar trainen. Knappe resultaten mede dankzij hem. Belangrijk is dat de sfeer goed is, wordt weer gelachen, het best doen door de spelers en de vondsten Martha, Ramay, Akpom zijn veelbelovend. Wie weet ook Mansverk, Kaplan, MIkautadze, Forbs is al binnen. Straks als Bergwijn, Brobbey, Rensch, Gaaie en misschien Berghuis (Turkije), Avila, Sutalo weg zijn komt er een ander en beter Ajax met nieuwe aankopen in beeld, misschien al na de winterstop. Als een ploeg tegenstand krijgt is het altijd moeilijk, kijk maar naar het verzet van RKC zaterdagavond, tegen 10 man met een lucky doelpunt van Nieuwkoop, lucky in de zin dat de bal in de rebound wel lekker voor zijn voeten terugkwam, intikkertje, anders werd het 1-1.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee zo overtuigend als Feyenoord tegen 10 man van RKC was het nog niet.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon Steijn en je eigen club gesaboteerd door slecht te spelen totdat hij weggestuurd werdt.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij hebt wellicht meer verstand van verzekeringen

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn nog meer mensen die tekort komen.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

55 duizend seizoenskaarthouder zijn ook opgelucht

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijna heel Nederland was blij dat Stein weg moest bij Ajax , een trainer met een laag leffel .

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, ja het lijkt erop dat de spelers niet echt fan waren van Steijn! Hopelijk komt er nu een trainer met meer lef en passie voor het spel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oosting van Twente vind ik wel een goede trainer. Gewonnen van Ajax, gewonnen van Feyenoord.

Cobus Robijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is dat, een laag leffel? Het level van de selectie van Ajax is in ieder geval ver beneden peil. Wat zal Steijn blij zijn dat hij weg is met de volle buit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen