Alex Kroes onthult: Ajax benaderde twee uiterst opvallende namen als nieuwe hoofdtrainer

18 mei 2024, 08:57
Foto: © Imago

Ajax is al ellenlang op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Onder meer Graham Potter en Erik ten Hag werden lange tijd gelinkt aan de Amsterdamse club, maar het lijkt erop dat Francesco Farioli volgend seizoen de scepter zwaait in de Johan Cruijff ArenA. Vóórdat al deze namen in beeld kwamen, was Ajax bezig met twee trainers die nauwelijks werden genoemd in de media.

Alex Kroes onthult tegenover De Telegraaf dat Ajax in eerste instantie twee andere trainers heeft benaderd. “Maar Louis van Gaal wil net als Danny Blind niet 24 uur per dag met het trainerschap bezig zijn. En dat is bij Ajax nodig”, zegt de algemeen directeur van de Amsterdammers eerlijk.

Artikel gaat verder onder video

“Ik begrijp dat hij op zijn leeftijd geen trainer meer wil zijn. In zijn rol als adviseur van de rvc ben ik heel blij met Louis. Het is fijn dat hij zich voor de club inzet”, zegt Kroes over Van Gaal. De 72-jarige oud-trainer van Ajax zat dus niet te wachten op een rol als hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Vervolgens kwam Kroes uit op Ten Hag, die bovenaan het lijstje stond. “Een vakidioot met een geweldige voetbalvisie, ervaring en een verleden bij de club. Bij Potter had ik ook een heel goed gevoel. Ik vind hem een charismatische people manager, die ook dol is op zijn vak. Zijn manier van werken spreekt me heel erg aan. Vanwege zijn leeftijd (48) heeft hij meer ervaring dan Farioli (35), die ook een geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben”, zegt Kroes.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mijn gevoel zegt dat het toch uiteindelijk Fariola gaat worden ondanks dat ik erg graag gezien had van Erik ten Hag !!!

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat je eerst een v gaal benaderd en ook blind zegt genoeg . V Gaal na ten hag had nog gekund maar nu toch niet meer . De man is een legende en dat moet zo blijven En blind behoeft geen uitleg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen