Jude Bellingham en Lamine Yamal vallen op 4 december in de prijzen

17 november 2023, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jude Bellingham is, zoals verwacht, uitgeroepen tot de Golden Boy van 2023. De Engelse middenvelder van Real Madrid zal op 4 december in Turijn de prijs uitgereikt krijgen en wordt daarmee de opvolger van Barcelona-speler Gavi, die in 2022 de gelukkige was. Ook Barcelona-talent Lamine Yamal valt in de prijzen.

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport aan het grootste talent op de Europese velden. De allereerste winnaar was toenmalig Ajax-middenvelder Rafael van der Vaart. In 2018 viel de eer te beurt aan Matthijs de Ligt, die toen eveneens nog voor de Amsterdammers uitkwam.

Artikel gaat verder onder video

Op 30 oktober werd Bellingham ook al onderscheiden met de Kopa Award, de prijs voor het grootste talent die wordt uitgereikt op het Ballon d'Or-gala. Xavi Simons was dit jaar eveneens genomineerd voor die prijs, maar eindigde uiteindelijk op de zesde plaats in de eindrangschikking.

Bellingham begon het kalenderjaar als speler van Borussia Dortmund, maar maakte in de zomermaanden de overstap naar De Koninklijke. In korte tijd ontpopte hij zich in Madrid tot een ware goalgetter: in veertien officiële wedstrijden was het inmiddels al dertien keer raak voor de oud-speler van Birmingham City.

Youngest
Ook Lamine Yamal wordt op 4 december onderscheiden. Hij ontvangt de Youngest Award, de prijs voor de jongste speler ooit die bij de top-drie in de Golden Boy-verkiezing eindigt. Het pas zestienjarige toptalent brak dit seizoen definitief door in het eerste elftal van FC Barcelona én de Spaanse nationale ploeg, waarvoor hij donderdagavond op en tegen Cyprus alweer zijn tweede treffer liet noteren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen