Ron Jans baalt van verkiezingsuitslag: 'Voel me verschrikkelijk schuldig'

24 november 2023, 18:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Utrecht-trainer Ron Jans is geschrokken van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen, waarbij de PVV van Geert Wilders de grote winnaar werd. De oefenmeester onthult dat hij deze keer door omstandigheden zijn stem niet heeft kunnen uitbrengen en voelt zich daar achteraf 'verschrikkelijk schuldig' over.

In gesprek met het Algemeen Dagblad steekt Jans zijn mening niet onder stoelen op banken over de partij die donderdag liefst 37 zetels in de wacht sleepte en nu mag gaan proberen een regeringscoalitie te vormen. "De manier waarop die partij tegen Europa en het klimaat aankijkt, hoe ze omgaan met mensen met een migratieachtergrond. Zó haatdragend; dat is niet zoals ik in het leven wil staan."

Artikel gaat verder onder video

Jans verhuisde na zijn aantreden als trainer van FC Utrecht naar Soest, maar staat nog ingeschreven in het Drentse Tynaarlo. Daar werd zijn stempas dan ook door de post bezorgd, een poging om met een machtiging te stemmen ondernam hij te laat. "En nu voel ik me verschrikkelijk schuldig", aldus de oefenmeester.

De partij van Wilders krijgt van tegenstanders felle kritiek over de radicale standpunten rond onder meer de islam. Ook in de selectie van FC Utrecht zitten spelers die die religie aanhangen, zoals Zakaria Labyad. Jans vindt het belangrijk uit te dragen 'dat iedereen erbij hoort' en denkt dat dat bij de Domstedelingen het geval is: "Op microniveau lukt dat behoorlijk, kan ik je zeggen. Waar de spelers van FC Utrecht ook vandaan komen; we zijn een eenheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MaxH
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Jezus zeg, wat lekker interessant is dit. Doet fcupdate tegenwoordig ook aan politiek en wegzetten van welk gedachtengoed dan ook. Maar ja, als het maar niet over voetbal gaat hè

kalklijn
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

er is er maar een verantwoordelijk voor,dat is de vorige regering

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ach ja ron de mensen zijn het zat . Jarenlang de ene fout naar de andere . Onze mp in europa leuk doen en onnodig geld geven en meedoen . 10 jaar geleden konden we nog mensen laten komen ,en helpen . Nu is nederland propvol en is er voor de mensen die er leven (dus ook mensen met een andere achtergrond) steeds moeilijker om te leven . En dan wordt het er niet beter op als we maar mensen in dit kleine landje blijven proppen . Dus ook niet voor de mensen die komen . Verder heeft elke partij wel rare punten op hun programma . En kunnen radicale plannen nooit worden uitgevoerd. Welke partij dan ook moet altijd samenwerken met andere om een meerderheid te krijgen . De pvv haters hebben ook jarenlang oogkleppen op gehad . Steeds maar roepen rascisme maar niet luisteren en begrijpen wat dus veel mensen wel zien en voelen .

Peter Utrecht
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tja ik heb ook weleens niet gestemd en de impact is van één stem is ook niet zo groot. Ik vind wel dat iedereen die PVV gestemd heeft, nooit meer een toespeling kan maken over hoe slecht Duitsers wel niet zijn en dat hetgeen in WO2 gebeurde alleen in Duitsland kan. Het partijprogramma van NSDAP in 1920 en die van PVV in 2006 lijken met betrekking tot allochtonen en asielzoekers erg op elkaar.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik denk dat jij vele malen erger bent dan alle pvv stemmers bij elkaar .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen