Van Hanegem walgt van Ajax-aandacht: 'Wat een zielige mensen zijn het ook'

3 november 2023, 16:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over alle aandacht die Ajax krijgt. De Amsterdammers boekten donderdagavond tegen FC Volendam hun eerste competitiezege sinds 12 augustus en zijn daardoor niet langer hekkensluiter in de Eredivisie, maar Van Hanegem vindt het veel te overdreven hoe er nu weer over hen wordt gepraat.

Van harte ging het weliswaar niet, maar Ajax versloeg donderdagavond FC Volendam en verliet zodoende de laatste plaats. Daar was de recordkampioen afgelopen zondag na de nederlaag tegen PSV komen te staan. De Amsterdammers waren er uiteraard alles aan gelegen zo snel mogelijk van de laatste plaats af te komen en dat lukte in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Dankzij de overwinning hebben ze het linkerrijtje zelfs weer in zicht. In Amsterdam en omgeving heerst er naast opluchting ook vooral optimisme en ook op televisie was men te spreken over het optreden van de ploeg van trainer John van ’t Schip.

Artikel gaat verder onder video

Van Hanegem doet er echter niet aan mee. Het clubicoon van Feyenoord stoort zich zelfs aan de manier waarop er over Ajax wordt gesproken. “Dat is elke keer dat rare gezanik van die mensen allemaal. Waarom zouden zij als ze tegen FC Volendam spelen… In al die jaren hebben ze toch ook niet met 10-0 of 15-0 gewonnen tegen dat soort ploegen? Dat gebeurt weleens, maar je kan ook weleens gelijkspelen ofzo. En nu hoor je dat Ajax het weer een beetje zou hebben… Wat een zielige mensen zijn het ook”, zegt Van Hanegem in de podcast Willem&Wessel van het Algemeen Dagblad. Van Hanegem zag Ajax tegen FC Volendam weliswaar beter voor de dag komen dan de afgelopen weken, maar zó slecht vond hij het ook weer niet onder Maurice Steijn. “Donderdag was het ook niet dat ik dacht: zó, dat is weer Ajax.”

Van Hanegem is duidelijk gefrustreerd over de manier waarop Ajax wordt behandeld. “Ik weet het bij god nog niet. Ik vind het zó stom geklets. Als je dan al die mensen hoort opeens en ook op alle zenders hoor je iedereen over Ajax. Voor de wedstrijd ook al. Dan denk ik: beginnen we weer. Dat is gewoon wat voor de split heeft gezorgd tussen de twee grote ploegen”, doelt Van Hanegem op de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. “Je mag voor die of die club zijn, maar doe gewoon normaal. Niet meteen… Dat is op een gegeven moment een eigen leven gaan leiden. Als ze goed zijn, dan zijn ze goed. Bij Feyenoord precies hetzelfde.” Maar volgens Van Hanegem wordt er te vaak overdreven over Ajax gedaan. “Dat merk je nu toch gewoon weer? Als het dan weer een beetje beter gaat, hoor je opeens al die jaknikkers weer.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja je bent de grootste club, dan heb je en krijg je het meeste aandacht

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het eens met Van Hanegem dat de aandacht voor Ajax overdreven is, aangezien ze slechts van FC Volendam hebben gewonnen en dat gebeurt niet altijd met grote uitslagen tegen zulke teams.

Rajen1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als Amsterdammer zei ik laatst tegen mijn zoon die 23 jaar oud is. Ach stel eens voor dat jij een Feyenoorder zou zijn geweest, dan was je precies 2x kampioen geweest...........

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mmmmm, top clubs, beetje overdreven vindt u niet?

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bovenaan ineen poule met Atletico en Lazio. Topclub.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is in godsnaam van Hanegem ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oud stratenmaker uit Hendrik-ido-Ambacht.

Roeldijkstra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach die oude man wil ook nog wat aandacht ..... die krijgt op deze manier.

fred hache
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Andere oude man schrijft "die krijgt op deze manier"

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk of ik het er nou mee eens ben of niet, hij zou zelf ook de kans grijpen om als het slecht is 24/7 over Ajax te praten. Want als het negatief is dan hoor je niemand over de negatieve aandacht die Ajax krijgt. Maar als het positief is....

avatar

Toen het met Feyenoord slecht ging hebben de Ajax supporters niet zo slecht gereageerd als bijv.fe reactie van van hanegem. Leer mekaar eens te respecteren in plaats van af te katten.respect noemt men dat.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

👍🏼👍🏼👍🏼

wil opdenbuijsch
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo zieje dat medialand soaks is .daar word je tovh misselijk van ,weer die arrogante aandacht

fred hache
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nadat Ajax opgetuigd is met een trauma team, winnen ze van het schier onklopbare Volendam, waarna iedereen als een soort Noord koreaan zijn handen kapot moet klappen. Inderdaad een zielige vertoning.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Calimero's Julie hebben ff kunnen genieten. Nou niet ineens gaan huilen dat het voorbij is hoor. Allemaal terug nu jullie eierdopje in.🤣🤣🤣

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, in Eindhoven, Enschede, Alkmaar en Rotterdam voelen ze de hete adem uit Amsterdam al in hun nek.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar doe je toch zelf aan mee , hoe vaak in je maandag morgen commentaar gaat het wel niet over Ajax !!!!!

Adder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als er iemand wel een zuurpruim is en een man met een eenzijdige bril en pet op dan is dit van Hanegem wel. Die man leeft van negativiteit zij hele leven al. Dat zal nooit meer verbeteren ben ik bang.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terug onder het gras jij.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Olaf v hanegem is zo vaak positief geweest over ajax . Maar dat zijn de ajacieden vergeten . Die zitten in een defence modes. En kunnen niks meer hebben

Adder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk heb je jaren onder een kei geleefd en nu het een beetje goed gaat met Feijenoord kom je er onderuit. Vergeet niet dat die leuke supporters de boel verstierde toen het slecht ging bij feijenoord en het nodig vonden om het maasgebouw te slopen, de spelersbus hebben opgewacht en stenen door de ruiten hebben gegooid en Herik als bestuurder had die als vriendendienst aan feijenoord 1 miljoen leende tegen 13% terwijl dit bij de banken 6% was die feijenoord geen lening durfde te geven vanwege imago schade.
Denk dat maar eens aan terug voordat je Kramerachtige opmerkingen maakt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is het Adder, ach laten ze in 010 na 14 jaar maar nog effe genieten van het succes. Misschien wel het 'tijdelijke' dat afgelopen wedstrijd in Enschede al begonnen is.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij hoeft de aandacht niet de sponsoren, door er iets over te zeggen

Annle Bakker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is het ook een vervelende zeikerd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen