Van Praag heeft na herbenoeming bij Ajax direct teleurstellende mededeling

17 november 2023, 16:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Michael van Praag en Leo van Wijk zijn door de aandeelhouders van Ajax vrijwel unaniem benoemd als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen. De voormalig voorzitter van de club had direct na zijn aanstelling een teleurstellende mededeling over de gehoopte eerdere komst van de nieuwe algemeen directeur, Alex Kroes.

Vrijdag stemden de aandeelhouders van de Amsterdammers met overgrote meerderheid in met de herbenoeming van Van Praag en Van Wijk. Eerstgenoemde kreeg 99,98 procent van de stemmen, terwijl de tweede zelfs door 99,99 procent van de aandeelhouders wordt gesteund zo schrijft de NOS. Van Praag wordt met zijn benoeming de opvolger van de (mede door hemzelf naar voren geschoven) Pier Eringa, die in september aankondigde te gaan vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Nadat zijn benoeming was bekrachtigd, nam Van Praag het woord en moest hij de aanwezigen meedelen dat Kroes definitief niet eerder dan maart kan beginnen aan zijn klus als algemeen directeur van Ajax. De gesprekken met zijn vorige werkgever AZ, waar hij een concurrentiebeding in zijn contract had staan, leverden definitief niet de gewenste uitkomst op: "We hadden Alex Kroes graag eerder gehad. AZ trok tot mijn grote onbegrip de stekker uit de gesprekken", aldus Van Praag.

Blind en Van Gaal
Naast Van Praag en Van Wijk krijgen ook Louis van Gaal en Danny Blind een rol binnen de RvC van Ajax. Van Gaal is inmiddels begonnen aan de taak om de commissarissen op voetbaltechnisch gebied van advies te voorzien. Hij lijkt daarbij invloed uit te oefenen op het personeelsbeleid: de interesse in Marijn Beuker voor de functie van directeur voetbalzaken, zou uit de koker van Van Gaal komen. De twee werkten eerder succesvol samen bij AZ. Ook Blind lijkt op korte termijn toe te gaan treden tot de RvC: volgens de NOS gaat dat in december gebeuren.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Vermoeiend de heisa rond Kroes. Kroes is niet groter dan Ajax. Kroes maakt van Ajax niet (meteen) een topploeg toch ? Ajax zal en gaat na de winterstop op eigen benen beginnen aan de opbouw naar boven lijkt me.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

KingCrimson wat betreft de heisa die nu rond Ajax heerst zal pas afnemen als er bij Ajax weer rust in de tent komt. Vergeet niet wat bij Ajax nu gebeurt in het verleden ook bij PSV, Feyenoord, AZ, Twente en nog meer clubs is gebeurd. Het zal helaas nog wel even duren voordat het bij Ajax weer rustig wordt dus zullen ze veel in het nieuws blijven. Als neutraal voetballiefhebber moet dat voor mij het liefst zo snel mogelijk gebeuren dat Ajax terugkeert op zijn oude vertrouwde niveau om de competitie bovenin spannend te houden.

CG
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

De media blijft (bijna altijd) de hoofdschuldige met voetbalnieuws. Kroes is wat mij betreft zeker welkom.

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kroes heeft goed werk geleverd bij AZ maar wie garandeert dat bij wespennewst Ajax Succes uit het verleden geeft geen garantie voor de toekomst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen