Ajax-fans kunnen opgelucht ademhalen na blessurenieuws Mika Godts

2 december 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De zorgen waren groot toen Mika Godts vrijdagavond in de blessuretijd van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Jong Ajax (3-3) per brancard van het veld moest worden gedragen. Men vreesde voor het ergste en gingen uit van een zware knieblessure, maar Voetbal International meldt dat het kwetsuur ogenschijnlijk meevalt.

De aanvaller, die enkele minuten geleden de eindstand bepaalde in De Vliert, stortte op de (veelbesproken) kunstgrasmat, waarna hij met veel pijn bleef liggen. Het leek erop dat Godts een knieblessure opliep, waar normaliter een langdurige revalidatie op staat. Dit is niet het geval, want het gaat om een hamstringblessure.

Het is niet bekend hoe lang Godts eruit zal liggen met de hamstringklachten, maar het is duidelijk dat daarvoor een kortere revalidatie staat dan bij een knieblessure. Volgende week zal hierover meer duidelijkheid volgen.

De achttienjarige Godts maakt sinds dit seizoen deel uit van de hoofdmacht van Ajax, maar moet het vooralsnog doen met minuten in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller annex middenvelder speelde twaalf wedstrijden op het tweede niveau van Nederland en maakte daarin een uitstekende indruk. Godts was zes keer trefzeker en gaf drie keer de assist.

Moet Van 't Schip Godts een kans geven in Ajax 1?