Ajax-fans krijgen slecht nieuws van Verweij: ‘Dat gaat niet gebeuren’

27 december 2023, 12:28   Bijgewerkt: 27 december 2023, 12:59
Foto: © ProShots

Ajax kan in de komende winter amper inkomende transfers realiseren. De Amsterdammers willen de A-selectie een impuls geven, maar de financiële situatie laat veel geweld op de transfermarkt niet toe. Mike Verweij weet dat de supporters zich dan ook geen illusies hoeven te maken.

“Alle fans die denken dat er vier, vijf nieuwe spelers komen, die kan ik echt uit de droom helpen. Dat gaat niet gebeuren”, is de harde boodschap van Verweij in de Kick-Offpodcast van De Telegraaf over de plannen van de Amsterdammers op de transfermarkt. Van de 115 miljoen euro die de huidige nummer van de Eredivisie afgelopen jaar investeerden, wordt er intern maar iets meer dan de helft terugverwacht in de komende zomer, als bijna alle spelers mogen vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Veel geld om te investeren, is er bij Ajax dan simpelweg niet na de Mislintat-maanden. “Ajax zal moeten huren, met eventueel een optie tot koop”, weet Verweij. Alleen als er veel spelers verkocht kunnen worden, kan er wellicht iets gebeuren, maar gezien de lastige situatie voor veel spelers, is de verwachting dat de meeste spelers pas in de zomer zullen vertrekken.

Voor Georges Mikautadze is wel concrete belangstelling, want zijn vorige club FC Metz zou hem graag terughalen. Omdat de meeste spelers al voor hun vorige club én Ajax hebben gespeeld, mogen ze dit seizoen niet nog voor een derde club spelen en dat maakt een transfer uiterst lastig. Dat gaat om Jakov Medic, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Gastón Ávila, Borna Sosa en Sivert Mannsverk. Het zal derhalve bij één of twee spelers blijven in deze winterstop.

In welke linie moet Ajax een speler halen?

Laden...
948 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Een reden te meer voor de overgebleven spelers om hun retebest te doen, meer inzet etc. en geen slappe excuses en praatjes achteraf, hun verantwoordelijkheid nemen en die tonen aan de supporters. Zo niet dan moeten de supporters maar langzamerhand hun ontevredenheid aan de spelers kenbaar maken, het is al kwart over twaalf, genoeg geaccepteerd. De spelers verdienen heel goed bij Ajax, zij hoeven geen armoe te lijden dus hun prestaties naar vermogen daartegenover stellen.

leeuw58
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

En dat zegt het orakel van de T. Hij moet wel vaak zijn woorden terug nemen.

Ajacio
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ach, Driesen en deze gast zijn altijd Negatief over Ajax Hoe dieper de grond in hoe beter vinden ze En als het beter gaat, staan ze weer vooraan Die Driesen is ook zeer rancuneus naar Ajax toe Ook bij VI, altijd maar zeuren en zeuren en vaak word hij daar ook nog voor lul gezet ook, en heeeft het zelf niet in de gaten Het is het lachertje van de voetbaljournalistiek

Dug out
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het domste wat Ajax nu kan doen is niet te investeren. De weg terug naar de top zal dan alleen maar moeilijker worden en meer tijd kosten! Het gaat erom wat aan inkomsten binnen komt en niet alleen de kosten. Het grote geld is de CL daarna EL! Stel dat Ajax überhaupt niet Europees voetbal gaat spelen dit jaar dan loopt het vele inkomsten mis. Dus investeer!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Tendens van het artikel is dat investeren niet kan. Er is behoorlijk wat geïnvesteerd nog kort geleden. Ajax is ook beursgenoteerd. Misschien maakt dat het ook lastig. Eigen vermogen is er echter nog steeds genoeg zou je zeggen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen