Bas Nijhuis fluit hele eerste helft niet en komt met ludieke reactie op Instagram

3 december 2023, 08:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bas Nijhuis heeft pas na 48 minuten voor het eerst gefloten voor een overtreding van RKC Waalwijk of Excelsior in het Eredivisieduel zaterdagavond. De scheidsrechter greep in de gehele eerste helft niet voor een overtreding. Alleen bij het doelpunt van Yassin Oukili moest hij op zijn fluitje blazen.

Dat is een persoonlijk record voor Nijhuis, wiens vorige niet-fluiten-record stond op bijna 43 minuten. Vrij snel na de pauze moest de scheidsrechter voor het eerst ingrijpen: uiteindelijk floot hij slechts voor negen overtredingen. In vergelijking met de andere wedstrijden op de zaterdagavond is dat heel weinig: bij Fortuna Sittard – Vitesse (31) en Heracles Almelo – Sparta Rotterdam (20) werd bijvoorbeeld veel vaker gefloten.

Artikel gaat verder onder video

Nijhuis zelf reageerde via Instagram met een knipoog op zijn eerste helft zonder te fluiten. ‘Pittige eerste helft’, grapte hij bij de statistiek die ESPN halverwege liet zien aan de tv-kijkers. Ook op social media viel het op de arbiter in het eerste bedrijf helemaal niet floot. Volgens sommige gebruikers van X was dit de perfecte eerste helft van Nijhuis. Anderen vroegen zich weer af wat zijn volgende doelstelling wordt nu een helft niet fluiten is gelukt.

Bas Nijhuis is de beste arbiter van Nederland,

Laden...
2652 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hij is de grootste aandachts trekker die er is , het gaat allemaal !!! en niet om het voetbal, of ie nog goed fluit of slecht,.!!! tis een one man show.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij staat graag in de belangstelling bij VI, net als die heren zelf. Kijk maar maandagavond. Bij mij komt er nu al spontaan een diner uit mijn strot.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen