Heftig moment tussen Bas Nijhuis en Guus Til: ‘Til blijft Nijhuis maar achtervolgen’

7 december 2023, 20:36   Bijgewerkt: 7 december 2023, 21:08
Foto: © ESPN

Een opmerkelijk moment donderdagavond in de tweede helft bij de wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen. Guus Til liet zich na ruim een uur voetballen in woord en gebaar flink gaan jegens scheidsrechter Bas Nijhuis, maar de aanvallende middenvelder van PSV kwam, ook tot grote verbazing van ESPN-commentator Martijn van Zijtveld, weg zonder gele kaart.

Til ging in de 62ste minuut van de wedstrijd bij een 1-0 voorsprong voor PSV een sprintduel aan met Simon Olsson. Het was een fel duel, waarin beide spelers ogenschijnlijk het shirtje van de tegenstander vasthielden. Nijhuis besloot om niet te fluiten en door te laten gaan, waarna Til in woede ontaardde.

De middenvelder van PSV liep op Nijhuis af en reageerde woest met beide armen. Vervolgens duwde hij Olsson met twee armen. Kort erna kwam het spel stil te leggen en ging Til opnieuw in woord en gebaar verhaal halen bij Nijhuis. De leidsman liep echter weg van de situatie, waarna Til opnieuw een wegwerpgebaar maakte.

Daarmee was de boosheid van Til echter nog niet gestild. De PSV’er zocht Nijhuis opnieuw op om duidelijk te maken dat er een overtreding op hem was begaan. Nijhuis ging vervolgens rustig het gesprek aan met Til. Laatstgenoemde kon zich echter overduidelijk niet vinden in de uitleg van de arbiter en maakte wéér een wegwerpgebaar.

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad constateert op X, voorheen Twitter, dat het moment tussen Til en Nijhuis wel ‘even heftig was’. Van Zijtveld concludeert in zijn liveverslag dat Til ontsnapte aan geel: “Til is woest en mag van geluk spreken dat hij voor deze reactie geen geel krijgt. Til houdt zelf ook vast. Ik denk dat Til bij elke andere scheidsrechter in Nederland geel had gekregen voor zijn reactie.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Man man man, dit idiote gedrag is gewoon knalgeel!

boyke
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

geel is nog te weinig na dat door drammen. Rood en eraf met zo iemand. Moet hij maar eens leren met steeds commentaar op de leiding als ze zogenaamd hem iets aan doen.

Oud keeper
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Niet lullen maar poetsen TIL.

Oud keeper
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Precies.

Bean
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

til in de mandekking

Bikkel
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Nijhuis wil weer de aandacht, zoals altijd!

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

til maakt toch zelf de eerste overtreding, wat een jankerd, en nijhuis kan beter gaan zingen of zwemmen

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Of Nijhuis kan als een puber weer onderdanig bij VI aan de bar zitten, hij heeft dat opstapje nodig als je publiciteitsgeil bent als Bas.

ThommZzz
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Hoe verbitterd ben jij? Hoeveel tijd heb je ook? Geen werk, familie en vrienden neem ik. Jager pils, shag roken en s avonds een lekkere prefabricage maaltijd naar binnen werken terwijl je naar een verschrikkelijk real life programma kijkt.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

ThomZzz, Ik weet niet of jij het tegen mij hebt, maar je bent wel ervaringsdeskundige, man man man je kan ze wel alles achter elkaar uit je mouw schudden, zou niet bij een normaal mens opkomen. Gaat het wel echt goed met je ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen