‘Bange Ajax-speler had gelijkmaker tegen PEC met slimmigheid kunnen voorkomen’

18 december 2023, 21:02
Foto: © Ziggo Sport

Ajax incasseerde zondag een late gelijkmaker in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle: 2-2. Na afloop was er veel te doen om het tweede doelpunt van PEC, omdat aangever Apostolos Vellios hands zou hebben gemaakt. Volgens Marco van Basten had Devyne Rensch het doelpunt met een slimmigheidje kunnen voorkomen.

Rensch ging in de 89ste minuut van de wedstrijd na een voorzet vanaf de rechterflank het duel aan in de zestien met Vellios. De Ajax-verdediger ging met het hoofd naar de bal, maar Vellios wist het leder op het laatste moment met een omhaal toch nog te verlengen. De spits van PEC beroerde de bal vervolgens met de hand, maar volgens de arbitrage was van strafbaar hands geen sprake, waardoor Lennart Thy kon scoren.   

Artikel gaat verder onder video

“Ik zit naar het doelpunt te kijken: is het niet gevaarlijk spel van Vellios?”, vraagt Van Basten zich maandagavond hardop af in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport. “Rensch is bang om te koppen”, voegt de oud-topspits daaraan toe.

Collega-analist Ruud Gullit is het met Van Basten eens dat Vellios zeer hoog kwam met het been. “Als Rensch gaat liggen, dan is het gevaarlijk spel”, stelt Gullit overtuigd. Van Basten: “Ik zou als verdediger zo'n slimmigheid er toch ingooien. Hij trekt nu zijn hoofd weg.”

“Gewoon doen alsof je aan het hoofd geraakt bent?”, werpt presentator Wytse van der Goot op. Van Basten en Gullit reageren tegelijkertijd bevestigend: “Ja.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Precies, Rensch moet wat slimmer zijn in zo'n situatie en gewoon doen alsof hij geraakt is om gevaarlijk spel aan te tonen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Achteraf mooi wonen !!!!

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slimme actie van Rensch had doelpunt voorkomen.

haike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

gewoon doen alsof je gewond bent?? nee dan ben je geen naaizak! maar ja het is weer de ajaksclan he!! ohoh wat balen ze van dit puntverlies!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen