Sjoerd Mossou geeft informatie over zoektocht Ajax naar nieuwe trainer: 'Er zijn twee opties...'

26 december 2023, 09:19
Foto: © ProShots

Sjoerd Mossou verwacht dat toekomst algemeen directeur Alex Kroes van Ajax een topkandidaat uit het buitenland naar Amsterdam haalt als nieuwe trainer, of dat de oud-beleidsbepaler van Go Ahead Eagles kiest voor een langer verblijft van John van 't Schip in Amsterdam. Volgens de journalist zijn dit de twee opties waar Ajax het in de zoektocht naar een nieuwe trainer mee moet doen.

Dat vertelt Mossou in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad, waarin het jaar van Ajax uitvoerig wordt besproken. Daarin wordt er ook alvast gekeken naar het volgende seizoen, waarin Ajax zich, na de mislukte avonturen van voormalig-hoofdtrainers Maurice Steijn en Alfred Schreuder in Amsterdam, geen fout meer kan permitteren in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Mossou denkt daarom dat Kroes nooit zou gaan voor een gok, maar een veilige of overtuigende keuze gaat maken.

Artikel gaat verder onder video

"Wat je hoort van de mensen die het kunnen weten: er zijn twee opties. Of hij (Kroes, red.) haalt een topkandidaat uit het buitenland, waar hij heilig van is overtuigd. De categorie Míchel (Trainer Girona, red.), die al niet meer haalbaar is waarschijnlijk hoor, maar zo'n type trainer. Of Ajax zegt dat de ideale kandidaat er niet is en dan is het meest veilige om met John van 't Schip door te gaan", geeft Mossou aan.

De columnist denkt dat Ajax zich ervan bewust is dat het volgend jaar een trainer moet hebben waar geen enkele twijfel over bestaat, al is het doorgaan met Van 't Schip momenteel niet iets wat concreet speelt in de Johan Cruijff ArenA: "Op dit moment is dat niet het uitgangspunt, maar je moet natuurlijk niet in de situatie komen dat je voor een soort alternatief kiest, zoals Maurice Steijn."

Moet Ajax gaan voor een coach uit het buitenland?

Laden...
2627 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

V t schip is niet de aangewezen trainer voor ajax Ook de staf voldoende niet Een andere trainer uit het buitenland Of ten hag terug is voldoende En zeer zeker de helft van de spelers groep afscheid van nemen

Adder
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Mossou is weer zo'n betweter die weer wat weet te vertellen en waarvan later weer blijkt dat het nergens op slaat. Hij moet gewoon Donald Duck verhaaltjes gaan schrijven waar hij zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Enukweni
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

3e optie van het Schip met Marino Pusic

Nicol4s
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Laten we hopen dat Kroes niet zo'n slimme zet maakt als Schip vast aan te stellen, anders zijn we over een jaar weer toe aan een nieuwe trainer.

Sjef24
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Moussou is net als Valentijn Driessen zit er ook altijd naast.

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik wacht af wie de ware trainer gaat worden. Aan speculaties hebben we vooraf al niets al aan !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen