Valentijn Driessen is kritisch, zet Arne Slot op zijn plaats en noemt zeven zwakke punten van hem

21 mei 2024, 09:06
Foto: © Imago/VandaagInside

Valentijn Driessen vindt dat met Arne Slot de beste trainer sinds Ernst Happel in 1969-1973 vertrekt bij Feyenoord, maar benadrukt dinsdag in zijn column voor De Telegraaf dat de oefenmeester niet heilig is. De journalist zet Slot, die hij gezien zijn prestaties in Rotterdam wél hoog heeft zitten, door middel van zeven kritische noten met beide voeten op de grond.

Als Slot dinsdag De Telegraaf openslaat en de eerste alinea in de column van Driessen leest, zal de nieuwe trainer van Liverpool ongetwijfeld in de lach schieten. De journalist zoomt in eerste instantie namelijk niet in op de prestaties van Slot bij Feyenoord of de verwachtingen van hem bij Liverpool, maar op zijn tekortkomingen: "Hoewel de reacties van het Legioen anders deden vermoeden, heeft Feyenoord geen afscheid genomen van een heilige. Ook controlfreak Arne Slot heeft zo z’n dingetjes. Los van z’n ijdelheid is dat hij soms in complotten denkt en geldgedreven is", gaat Driessen van wal.

Artikel gaat verder onder video

De journalist kraakt nog meer kritische noten: "Hij (Slot, red.) vertoont af en toe manipulatieve trekjes voelt zich ten onrechte miskend. Verder lukte het Slot niet zijn plaaggeesten José Mourinho en Peter Bosz te verdrijven", doelt de verslaggever van De Telegraaf op de verloren Conference League-finale van Feyenoord en het kampioenschap van PSV in de Eredivisie: "Qua prijzen bleef Slot derhalve achter bij een recente voorganger in De Kuip: Giovanni van Bronckhorst."

Vervolgens gaat Driessen in op positieve punten van Slot, want die zijn er volgens hem ook genoeg: "Het is Slot gelukt om Feyenoord een nieuwe voetbalidentiteit te bezorgen. Een voetbalidentiteit neerzetten is het hoogst bereikbare voor een voetbaltrainer. Je mag je dan scharen in de categorie Johan Cruijff – hij deed dit ook al als speler – en Pep Guardiola. Prijzen zijn voor die categorie ondergeschikt", legt Driessen uit. "Daarom is de erfenis en de treurnis bij Slots vertrek groter en intenser bij het Feyenoord-legioen dan toen prijzenpakker Van Bronckhorst als clublegende De Kuip verliet."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kees van Wonderen onthult: 'Ik werd gebeld door Arne Slot, hij wilde hem meenemen naar Feyenoord'

Kees van Wonderen bevestigt dat Arne Slot interesse had om een van zijn voormalige pupillen naar Feyenoord te halen. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Baggio
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Driessen heeft groot gelijk

gizmax
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Driessen net zo’n negatieve hond als Perez Lijkt wel of ze jaloers zijn op SLOT zelfde SUKKEL Kunnen nooit blij zijn voor iemand misgunners dat zijn alle analisten hebben nog geen verstand van zondag bahbah engerds

KROTJE
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ach ja als Driessen kritiek op Ajax gaf en geeft dan wordt in de reacties: "Driessen heeft gelijk" geschreven. Ik zou zeggen wees flink en wen maar vast aan riooljournalistiek, elke club komt aan de beurt. Opportunisme ten top.

Laurens1
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Falentijn onze riooljournalist, Arne heeft er maar 7 jij wel 700. Kan geen positief punt bedenken voor jou, misschien één, dat jij straks ook nog een keer het aardse gaat verlaten en vloeibaar rondhangt in de ether!

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Als we het over de negatieve en positieve punten als journalist van Driessen zouden hebben dan zijn de negatieve punten van hem ontelbaar en de positieve punten moet je met een vergrootglas bij hem zoeken. Zijn favoriete drankje?? Natuurlijk azijn. Ter aanvulling: ik ben niet voor Ajax of Feyenoord.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het zou wat zijn als iemand geen zwakke punten zou hebben, die heeft iedereen. Ook Valentijn Driessen 😉

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ach het is driessen . De man moet wat schrijven en mensen vragen zijn mening. Zoals ik al vaker zeg ik ben geen fan ,maar soms heeft hij wel gelijk . In deze niet vind ik maar goed lekker belangerijk

FCJel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Verassend stukje van Driessen… Hij moet toch wat schrijven.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Valentijn driessen : hoeveel wedstrijden heeft deze man gespeeld? en wat heeft hij betekend voor het Nederlandse voetbal? beidde vragen hebben hetzelfde antwoord.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Niks, maar dan ook helemaal niks

schreudje
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wie maakt zich nou nog druk om Valentijntje met zijn dom gelul ,piet praat meer niet ;is toch van dat kutkrantje ,en in de avond met dat kale lachebekje van dat domme programma van Genee , met dat gezwets van die bejaarde Derksen die alleen maar over sex lult grote verhalen verteld en niks toevoegt ,

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ha ha ha dit is een goeie en je hebt nog gelijk ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen