'De geloofwaardigheid van Louis van Gaal bij Ajax gaat eraan'

27 december 2023, 11:13
Foto: © Imago

Louis van Gaal moet bij Ajax rigoureus ingrijpen. Volgens Mike Verweij moet de technisch adviseur van de Amsterdammers aandringen op grote veranderingen binnen de club, anders kan zijn geloofwaardigheid weleens op het spel staan.

Dat stelt de journalist in de Kick-Offpodcast van De Telegraaf. “Michael van Praag is op een leeftijd gekomen, waarop je milder wordt. Hij wil het liefst geen keiharde maatregelen nemen”, zei Verweij over de situatie in Amsterdam. “Het liefst bewaart hij de goede vrede, maar dat kan op sommige momenten niet. Zijn geloofwaardigheid staat op het spel, net als die van Van Gaal, de nieuwe bestuursraad en die van Leo van Wijk.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Verweij moet de complete Raad van Commissarissen worden weggestuurd. “Die hebben allemaal zitten slapen, ondanks dat er een vergoeding moest komen voor de commissarissen. Het enige dat ze moesten doen, was controleren bij Mislintat. En dat hebben ze niet gedaan. Ze moeten met een hogedrukspuit Ajax uitgespoten worden. Deze mensen zijn een ramp voor de club.”

De RvC, met onder anderen Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman, kan worden weggestuurd door de bestuursraad, waar Ernst Boekhorst sinds kort zit. “Maar hij laat alles op zijn beloop. Ik hoor goede verhalen over Edo Ophof en Pim van Dord, maar ze moeten keihard ingrijpen. Alle commissarissen moeten vertrekken. Alleen Van Wijk, Van Praag en Blind kunnen blijven. De anderen moeten moven.”

Dat zou het einde van naast de RvC onder anderen Maurits Hendriks en Jan van Halst betekenen in Amsterdam. Verweij: “Van Halst heeft weliswaar bij Ajax gespeeld, maar heeft niet het Ajax-DNA. Dit zijn mensen die niks met Ajax hebben, maar carrièretijgers zijn. Ze hebben er een grote puinhoop van gemaakt.” Als ze niet worden weggestuurd, zegt dat veel over Van Praag en Van Wijk. “Én indirect Louis van Gaal”, vond Verweij over de adviseur van de Amsterdammers. “Ze moeten niet weglopen voor hun verantwoordelijk, anders gaat hun geloofwaardigheid eraan.”

Louis van Gaal moet ingrijpen bij Ajax, zoals Verweij stelt.

Laden...
1468 stemmen

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ze hebben niet alleen liggen te slapen maar ook goede spelers laten lopen Een puinhoop ervan gemaakt En wijzen een paar mensen aan die de schuldige zijn of na trappen Zeker de hele rvc weg schone lei beginnen

BasNahumury05
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat er goede spelers weggaan is logisch, je kunt ze niet vasthouden als ze zich nog kunnen ontwikkelen. Maar er zijn geen volwaardige spelers voor teruggekomen... Ik vind zeker, dat Maurits Hendriks en Jan van Halst wegmoeten. Ze hebben het laten gebeuren en geen tegengas gegeven. Overigens is Mislintat m.i. veel te laat ontslagen

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Een ding kunnen ze niet meer , die gasten die het verklooit hebben , eruit schoppen!!! Er moet per direct gereorganiseerd worden. En dat met mensen met voetbal verstand, maar vooral eerlijkheid.!!!

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mauritius en van Halst zijn toch alleen maar voor het geld daar, en ajax boeit ze geen reed. Als dat wel zo was , waren ze allang gegaan. En ze zijn smerige gasten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen