Borst niet onder de indruk: 'Ajax zet beleid van Mislintat vrolijk voort'

20 januari 2024, 19:14
Foto: © Imago

Hugo Borst is niet onder de indruk van de transfer van Jordan Henderson (33) naar Ajax. De Engelsman tekende donderdag een contract voor 2,5 jaar in Amsterdam, maar met zijn komst zetten de Amsterdammers volgens de journalist het beleid van de eerder dit seizoen ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat 'vrolijk' voort.

In De Eretribune op ESPN gaat Borst niet mee met de positieve verhalen over de komst van de voormalig Liverpool-aanvoerder, die zichzelf na een half seizoen vrijkocht bij het Saudische Al-Ettifaq om zijn loopbaan bij Ajax te kunnen vervolgen. Op de vraag van presentator Jan Joost van Gangelen bij zijn eerste gedachten bij de transfer, zegt Borst: "Dat het beleid van Sven Mislintat vrolijk wordt voortgezet." Van Gangelen werpt tegen dat Henderson toch niet in de 'categorie-Mikautadze-Sutalo' kan worden geplaatst, maar Borst is niet te vermurwen. "Een speler van 33 jaar die als De Verlosser wordt binnengehaald", schampert de Sparta-supporter. Kijkend naar beelden van de medische keuring die Henderson donderdag in Amsterdam doorstond valt de journalist bovendien iets op: "Ik zie klein vetrandje aan de zijkant, ik let daar altijd heel goed op."

Artikel gaat verder onder video

"Ik heb er niet zoveel vertrouwen in, eerlijk gezegd", vat Borst zijn verwachtingen van Henderson in Amsterdamse dienst samen. Vervolgens bekritiseert hij de keuze van de Engelsman om afgelopen zomer in het (lhbti-onvriendelijke) Saudi-Arabië te tekenen. "Met dat soort mensen heb ik weinig op. Maar ja, ik ben een dominee...", klinkt het. Bovendien twijfelt Borst ook aan de motieven van Henderson om voor Ajax te kiezen: "Hij kon daar vijftien miljoen verdienen, dat hij het niet meer naar zijn zin heeft en dat hij dan vlucht naar belastingparadijs Nederland, want dat heeft hij goed uitgekozen. Het is handiger om in Nederland te spelen dan in andere Europese landen en hij denkt natuurlijk ook: de Eredivisie moet ik nog wel aankunnen."

Ajax schiet volgens Borst bovendien niet veel op met de komst van de 81-voudig international. "Ik ben best een positief mens, maar ik kan hier niet veel van maken. Voor mij is Ajax nog altijd een club in verval en een tussentijdse aankoop, daar heb ik sowieso al weinig mee. Dat zijn doorgaans noodzetten en die lopen als je het statistisch gaat bekijken meestal niet goed af." Henderson zou desondanks best mee kunnen komen, verwacht de journalist. "Misschien dat hij geen miskoop wordt, maar om nou te zeggen dat we Jezus Christus hebben binnengehaald... nee", sluit Borst af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

Hoelang gaat het nog duren voordat iedereen helemaal klaar is met de overweldigende en alsmaar groeiende negativiteit in de voetbaljournalistiek en bij analisten die hun momentje proberen te pakken om makkelijk te scoren? De lijst van mensen die alleen maar kunnen zagen aan de poten van spelers, trainers en bestuurders wordt langer en langer en soms zijn de 'slachtoffers' nog niet eens begonnen aan hun nieuwe baan bij een club. Het is droevig dat die negativiteit steeds meer de boventoon voert in mijn ogen.

Dug out
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Kingcrimson, ik geef je 100% gelijk. Analisten wauwelen maar wat en geven ongefundeerd hun mening.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Misschien misschien misschien heeft Borst wel gelijk, maar niet in de wetenschap van 'nu', maar wel in de wetenschap achteraf, dat is een makkelijke aanname en deze aanname kan iedere individu wel maken of hebben. Wij hebben het wel over Hugo Borst hè en niet over Mourinho of Pep Guardiola of Jürgen Klopp. Wat mij bij Borst stoort is die eigenwijsheid in zijn uitspraken, meneer Borst is een pedant heertje.

Finalflow
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Hugo Borst wil ook graag een graantje mee pikken en in het nieuws komen. Iedere bekende die zich zogenaamd analist noemt zal het over Henderson hebben. Iedereen herinnert zich de ruzie met Bert van Marwijk wel. Hij wist natuurlijk alles beter.. waarom krijgt zo'n iemand nog aandacht. De enigste reden is clickbait.

Brigges
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Die vieze man Hugo Borst wordt toch hopelijk door niemand meer serieus genomen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hugo borst is spuit 11 altijd negatief over ajax kijken wat Sparta doet vandaag tegen go Ahead

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Je kunt nu toch nog niet oordelen of het goede keuze of slechte keuze is van Henderson !!!! Die kerel heeft amper meegetraind laat staan minuten op het wedstrijd veld gemaakt !!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen