Steijn doet boekje open over Ajax-vertrek: 'Gevoel dat ik deel van de spelersgroep kwijtraakte'

7 januari 2024, 22:46   Bijgewerkt: 7 januari 2024, 23:38
Foto: © Imago

Maurice Steijn heeft zich openhartig uitgelaten over zijn vroegtijdige vertrek eerder dit seizoen bij Ajax. De vijftigjarige trainer is te gast in het RTL-programma Casa di Beau, waarin hij onder meer ingaat op de samenwerking met de eveneens uit de Johan Cruijff ArenA weggestuurde Sven Mislintat.

Steijn werd afgelopen zomer verrassend aangesteld door toenmalig directeur voetbalzaken Mislintat. De Duitser sprak bij de presentatie van de Hagenaar nog lovende woorden over de van Sparta Rotterdam overgekomen trainer, maar al snel kwam er een kink in de kabel. Mislintat haalde tal van spelers naar de club waar Steijn niet achterstond en de resultaten op het veld bleven achter. Op 24 oktober, een dag na de 4-3 nederlaag bij FC Utrecht, werd duidelijk dat aan het huwelijk tussen Steijn en Ajax vroegtijdig een eind was gekomen.

Artikel gaat verder onder video

"Het is misgelopen in de samenwerking, maar ik heb met heel veel mensen wel heel geweldig kunnen samenwerken bij Ajax", blikt Steijn terug op zijn veelbewogen avontuur in Amsterdam. Het probleem zat hem dan ook vooral in de communicatie met Mislintat: "Met de man waarmee de samenwerking het belangrijkst was, daarmee is het niet goed gegaan", moet de trainer een kleine drie maanden na zijn aftocht concluderen.

En dat terwijl Ajax op advies van Louis van Gaal, die niet lang daarvoor was aangetreden als adviseur van de Raad van Commissarissen, wél met Steijn verder had gewild. "Er waren wel een aantal momenten waarop het niet goed ging en ik toch het gevoel had: 'je raakt de groep een beetje kwijt', met name een bepaald deel van de spelersgroep", blikt Steijn terug. Na de ontluisterende nederlaag in Utrecht besloot hij dat het genoeg was. "Die wedstrijd verliep bizar, toen heb ik 's avonds en 's nachts met mijn vrouw gezeten en die nacht heb ik dat besloten." Op maandagochtend volgde een directieoverleg, waarin Steijn te horen kreeg dat Ajax wilde dat hij voorlopig aan zou blijven. "Ik heb eigenlijk zelf aangegeven dat ik er geen fiducie meer in had. Toen kwamen we met zijn allen tot de conclusie, ook Ajax, dat ze zeiden: 'Als je er zelf de twijfel ook hebt, dan kunnen we beter stoppen', dat was niet leuk want je gaat natuurlijk wel weg bij de grootste club van Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Oh Steijn... Ik snap dat hij zijn kant van het verhaal wil vertellen, en dat is prima. Maar doe dat dan 1x, in 1 interview. Niet in meerdere...

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik kan me wel denken van Steijn Nu doen ze volgens mij ook wat ze willen (spelersgroep) Niet om aan te zien zo ze spelen Ze zijn een wedstrijd redelijk Andere wedstrijd niet vooruit te branden belangrijke wedstrijd laten ze het steeds weer afweten van heel veel spelers hoop ik dat ajax afscheid gaat nemen

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Steijn is geen top trainer, maar denk dat het grootste probleem bij de spelersgroep lag. Als die niet willen dan ben je kansloos als trainer

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Denk dat de samen werking met die Duitser de grootste oorzaak was !!! De aankopen van die Duitser hebben absoluut geen kansen gehad . Hij heb het vertrouwen van de spelers groep nooit gehad . Alstrainer en tech directeur niet kunnen en willen samenwerken word het niks , wees maar trots hoe het nu bij jou club gaat en koester dat .

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Er is nu genoeg gezegd en geschreven over de aftocht van Steijn dus beter als dit stopt. De achttiende plaats was natuurlijk beschamend voor Ajax maar dat was de beker uitschakeling door de amateurs van Hercules ook en toen was Steijn de coach al niet meer. Het ergste is nog dat deze puinhoop is veroorzaakt voor het bestuur waarvan er een aantal een bord voor de kop hebben en "gewoon" zijn blijven zitten en zij in feite de verantwoordelijke zijn voor deze malaise. Het beste is lijkt mij schoon schip te maken en proberen weer de weg naar boven in te slaan, en deze zwarte periode af te sluiten.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Steijn denkt nog steeds in termen van ' de grootste club van Nederland. De grootste en meest geliefde club van Nederland is nog steeds Feyenoord. Steijn heeft last van het Wai sain de bestuh-syndroom. Laat je behandelen, Steijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen