PSV verspeelt punten in Utrecht en grijpt naast Eredivisie-record

21 januari 2024, 14:11   Bijgewerkt: 21 januari 2024, 14:56
Foto: © Imago

PSV heeft voor de eerste keer dit seizoen punten laten liggen in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Utrecht kwam de ploeg van trainer Peter Bosz zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Eindhovenaren hebben zodoende het record van meeste opeenvolgende competitiezeges sinds de start van een seizoen niet kunnen verbreken.

PSV kwam via Johan Bakayoko al vroeg op voorsprong. FC Utrecht verstopte zich niet en kwam in de beginfase een paar keer gevaarlijk door. De in de basiself teruggekeerde Mike van der Hoorn liet zich fysiek een paar keer gelden, waar vooral PSV-aanvoerder Luuk de Jong het slachtoffer was. De treffer haalde wel de angel uit de venijnige start van de thuisclub. Pas na een klein half uur viel er een doelpoging te noteren. De van Rangers gehuurde, en door PSV opgeleide, Sam Lammers zag zijn inzet met de voet gekeerd worden door Walter Benitez.

Artikel gaat verder onder video

Ondertussen kon scheidsrechter Joey Kooij na het negeren van een duidelijke overtreding van Andre Ramalho op Lammers weinig goeds doen in de ogen van het thuispubliek. De eerste overtreding die de plaatselijke FC mee kreeg in de 40e minuut werd dan ook met luid gejuich begroet. Voor een treffer gingen de Utrechtse armen niet de lucht in. Dat voorkwam vooral Benitez door alert te reageren op een scherpe voorzet van Souffian El Karouani en een doelpoging vlak voor rust van Lammers. PSV speelde niet groots, maar ging wel met een 0-1 voorsprong de rust in.

FC Utrecht begon voortvarend aan deel twee. Het mocht wat corners nemen en ondernam via Jens Toonstra, Lammers en Van der Hoorn tevergeefs wat doelpogingen. Het bleek uitstel van executie, voor PSV, want kort nadat Hidde ter Avest tegen de deklat kopte, schoot Othman Boussaid een voorzet van Lammers hard binnen. PSV had het moeilijk, maar kreeg langzaamaan wel de controle over de wedstrijd terug. PSV-trainer Peter Bosz haalde Ramalho naar de kant, waardoor Jerdy Schouten de rechter centrale verdediger werd. Een optie die Bosz normaliter in de toppers toepast.

Invaller Hirving Lozano was met een inzet tegen de onderkant van de lat dicht bij een hernieuwde Eindhovense voorsprong terwijl Benitez kordaat ingreep op een kopbal van Lammers. Het was de aanleiding tot een leuk slotkwartier waarin beide ploegen nog op zoek gingen naar de zege. Een vlammend schot van Boussaid ging net naast het PSV-doel. De met kramp kampende Lammers werd vervangen door Modibo Sagnan die in de punt van de aanval werd geposteerd. Bosz bracht met Ricardo Pepi nog een extra spits. Beide ploegen wilden meer, maar kregen het uiteindelijk niet.

PSV wacht nu woensdag de bekerkraker in De Kuip tegen Feyenoord en ontvangt komende zaterdag Almere City FC. FC Utrecht gaat dan op bezoek bij Excelsior. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Larsson kom er maar in Dit is vast de eerste klap van de week aanstaande woensdag de tweede voor de lampjes hopppaaaaaaaaaaa

larsson
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ach kan altijd keertje gebeuren 2e slechte wedstrijd van het jaar 1 Arsenal uit en 2 nu Utrecht uit. Was hele slechte wedstrijd van psv iedereen scoort een onvoldoende. Jammer dat ze het record niet te pakken hebben kunnen krijgen. Overigens speelde Utrecht echt wel een leuke pot en hadden ze zelf misschien wel verdient te winnen. Hopelijk is het een wake up call voor mijn teampie en knallen we de komende week weer door zoals we al heel dit jaar doen!

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als je zelf wel eens hebt gespeeld tegen een ploeg die kampioen kan worden of in dit geval een record kan pakken, dan weet je dat dat iets extra's boven brengt bij je eigen ploeg. Zoiets kunnen voorkomen geeft enorm voldoening. Ik vind het wel erg zuur voor dit PSV, had het ze wel gegund.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

PSV wordt toch wel kampioen

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Zo zo jij durft dat zijn nog eens uitspraken

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja als die geen kampioen meer worden kunnen ze wel bodyguards in gaan huren !!!!!

Hops
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zo wat Bean weer wat lullen hebben. Hij zag het al aan komen bla bla bla

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Bean rijd net in zijn mini richting het zuiden vanaf Utrecht met zijn teddybeertje op zijn schoot en zakdoekjes op de bijrijdersstoel 😂😂😂😂😂

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat een wedstrijd die Boussaid wat een spelertje klaar voor de volgende stap! Ron Jansen die er niet voor kiest om het dicht te gooien maar voor de aanval kiest en die Sagnam die als Seedorf effe de bal vasthield. Mooie dingen hoor Fc Utrecht mooi gespeeld vandaag!

Molenwheer FC
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Noa nooo vandaag niet op het feestje........

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Bean Niks is mooier dan een echte Ajacied te laten zingen op het kampioensfeest van de lampies doet me goed dat je dat zeg En Jurgen vergelijken met een neus lijkt me niet verstandig hij is voor Feijenoord namelijk 😂😂😂

DirkSp
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Beide benen weer op de grond. Nu simpel doorpakken voor het Kampioenschap. Slechtse PSV wedstrijd van het seizoen. Teveel aangewakkerde stress

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Lekkere wedstrijd gezien net als in de PL. Een Utrecht met zoveel inzet en een Boussaid die ik al eerder noemde voor Ajax, net als Vertessen en Sahraoui, maar de laatste is al weg geloof ik. Toch blijft PSV sterk genoeg om de dubbel te pakken. En ook nog steeds 10 punten voorsprong als Feyenoord van het hele zwakke Vitesse gaat winnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Mag hoor PSV, verschil is nog steeds 10 punten, was bijna 13 ware het niet dat het kwam door een mazzeldoelpuntje van de nr. 2

Richard
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Net niet Bosz strikes again...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen