Van Basten kraakt sterkhouder van Ajax: 'Geen creativiteit, echt dramatisch'

7 januari 2024, 15:27
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten is geschrokken van het spel van Steven Berghuis in het oefenduel met Hannover 96. De 32-jarige routinier van Ajax begon de wedstrijd als rechtsbuiten en verhuisde in de tweede helft naar het middenveld.

Ajax sloot zondag het trainingskamp in Spanje af met een moeizame zege op de huidige nummer acht van de 2. Bundesliga. "Het is goed dat je wint. Dat geeft toch wat minder gedoe dan als je deze wedstrijd ook nog verliest. Er is al een hoop kritiek op Ajax. Je probeert de goede dingen aan te stippen en positief te blijven, maar dat is na de tweede helft een hele uitdaging", aldus Van Basten bij Ziggo Sport.

Artikel gaat verder onder video

Ajax was na rust 'initiatiefloos, slap en niet goed', stelt Van Basten. "In de eerste helft gaven ze hoog druk, veroverden ze de bal en creëerden ze een aantal kansen, maar de tweede helft was echt lamlendig. Berghuis ging naar het middenveld en dacht dat hij een nummer 10 was. Hij was alleen passes aan het strooien, maar dat had geen enkel effect. Hij was echt dramatisch."

Het middenveld van Ajax bestond de eerste helft uit Benjamin Tahirovic, Krystian Hlynsson en Kenneth Taylor. Berghuis schoof in de laatste fase een linie naar achteren. "Hij kwam het middenveld zogenaamd versterken, maar er kwam niks creatiefs van zijn voeten. Veel balverlies, weinig beweging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Je hoeft geen wereldvoetballer als Van Basten te zijn om te kunnen zien dat Berghuis het niet meer kan om Ajacied te zijn. Waarom deelt Ajax (Bestuur, Van Gaal, TD, Trainersstaf vooral deze laatste) hem en Bergwijn en Taylor en Rensch niet mee dat de grens van de acceptatie van hun slechte spel al lang overschreden is ? Ajax zal altijd dit Ajax blijven zo lang deze spelers opgesteld worden.

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het enigste wat Ajax moet doen is een totale uitverkoop houden. Minimaal dat er eerst 16 spelers weg moeten gaan. Daardoor krijgt je automatisch een véél beter overzicht van wie er allemaal gehaald moet worden. Dit geldt ook voor de BOBO'S die in de directie, commissie en bestuur zitten. Hoe zou Ajax weer een Europese topclub worden ? Alleen met een komst van een oliesjeik met miljarden euro's ? Er zijn genoeg clubs in Europa die zo'n persoon hebben uit de grote en rijke zakenwereld. Deze laatste was maar een denkbeeldige gedachten. Maar je weet het nooit ! !

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Op een gegeven moment bereik je als speler een leeftijd waarop je het gevraagde niveau van bepaalde clubs niet meer aan kunt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Beste Klantenservice ik denk dat leeftijd bij deze overbetaalde (100.000 Euro per week), gepamperde speler niets met zijn beperkte kwaliteit te maken, want Bergwijn is niet zo goed als de schijn het dit hem toedicht. Bij The Spurs hadden ze dat al snel in de gaten.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@krotje wellicht had ik het iets duidelijker moeten formuleren, maar ik doelde met mijn reactie op Berghuis. Vind dat hij zijn 'beste jaren' heeft gehad. Bergwijn, verwarrend met die opelkaar lijkende namen, heb ik ook nooit zo goed gevonden. Tijdens zijn periode bij de Spurs kwam dit inderdaad duidelijk aan het licht.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Sorry Klantenservice, ik blijf maar aan de kwestie Bergwijn denken, maar dit artikel gaat over Berghuis, nogmaals excuses, ik reageerde met Bergwijn in gedachten, kan je nagaan hoe diep hij bij mij zit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen