'Bijzondere test in de maak: scheidsrechters krijgen mogelijk nóg een kleur kaart tot hun beschikking'

8 februari 2024, 17:48
Foto: © Imago

De gele en rode kaart is al tijden niet van het voetbalveld weg te denken. Het valt nu echter niet uit te sluiten dat scheidsrechters in de toekomst ook een blauwe kaart tot hun beschikking hebben. Volgens The Telegraph is de spelregelcommissie van de FIFA van plan om vrijdag aan te kondigen dat er geëxperimenteerd gaat worden met de blauwe kaart. Deze mag door de arbitrage uitgedeeld worden als een speler een professionele overtreding maakt of aanmerkingen heeft op de leiding.

The Telegraph schrijft donderdagmiddag dat de International Football Association Board (IFAB) toestemming heeft gegeven voor een proefperiode met de blauwe kaart, na de gele en rode dus de derde kaart die scheidsrechters tot hun beschikking krijgen. Dit betekent niet dat de blauwe kaart op korte termijn al z’n intrede zal maken in competities op het hoogste niveau. Volgens het Britse medium zal er eerst op een lager niveau mee getest worden, waarschijnlijk al vanaf de zomer. De FA Cup en Women’s FA Cup zouden daarvoor in aanmerking kunnen komen.

Artikel gaat verder onder video

De nationale voetbalbond van Wales hoopte dit seizoen al met de blauwe kaart te kunnen experimenteren. Er was een duidelijke voorkeur voor blauw, omdat die kleur duidelijk verschilt van geel of rood, in tegenstelling tot oranje. De Football Association of Wales (FAW) slaagde er echter niet in om goedkeuring te krijgen. Nu lijkt die testfase er dus alsnog te gaan komen. Spelers kunnen een blauwe kaart ontvangen als ze een veelbelovende aanval onderbreken of aanmerkingen hebben op het optreden van de arbitrage. Bij een blauwe kaart moet een speler tien minuten naar de kant. Twee blauwe kaarten betekent naar verluidt rood, evenals een combinatie van een gele en blauwe kaart.  

De invoering van een blauwe kaart zou een uitstekende zet zijn

Laden...
295 stemmen

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Er is nu al vaak discussie/verwarring ,wat een rode of gele kaart is . Dus doen we er nog een mogelijkheid bij. De knvb en fifa maken het ook niet makkelijk voor de scheidsrechter . Eerst de var nu weer een blauwe kaart het moet niet gekker worden

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

De spelregels beginnen steeds meer op de spelregels die je in het hockey en waterpolo heb te lijken...

Ajeto!
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Gewoon doen! Hoe meer kleurtjes hoe beter. Net als bij mij op de oprit. Ik ben verplicht een afvalbakken verzameling begonnen. Spaar ze allemaal

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Voetbal is nu eenmaal een sport wat beoefend wordt door mensen en die maken fouten wat logisch is. Ik heb de afgelopen ruime vijftig jaar veel veranderingen in het voetbal gezien, er waren veranderingen bij die nut hadden maar de laatste decennia heeft men er een potje van gemaakt met veel veranderingen waardoor voetbal een andere dimensie heeft gekregen met name door de technologie waardoor het voetbal zijn charme aan het verliezen is. Voetballers maken fouten zoals spitzen die kansen missen en keepers die blunderen maar de scheidsrechters maken ook fouten en dat maakte het voetbal juist zo aantrekkelijk. Ik ben een tegenstander geworden van de VAR in de hoedanigheid van de lijntjes trekken als een speler een nageldikte buitenspel staat en daardoor een doelpunt afgekeurd wordt. Gelukkig was er vroeger geen VAR anders had de hand van god en de mythe erom heen ook niet bestaan. Met nog een kleur kaart erbij en de regels die er aan vastzitten zal het spel er niet leuker op worden en zal ik waarschijnlijk afhaken van een spel wat ik vroeger zo leuk vond en nu verworden is tot een gedrocht namelijk resultaat voetbal. Dat is mijn persoonlijke mening.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Over de var ben ik het met je eens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen