Feyenoord-fans zorgen voor overlast rond De Kuip: wijkbewoners zijn er helemaal klaar mee

8 februari 2024, 16:49
Foto: © Imago

Wijkbewoners van het Rotterdamse Hillesluis hebben het helemaal gehad met de overlast die Feyenoord-supporters veroorzaken op dagen dat hun favoriete club in actie komt. Raadslid Serkan Soytekin van de Rotterdamse fractie van DENK vindt het tijd voor verandering. Er liggen al meerdere ideeën op tafel om de overlast te verminderen.

Bewoners van de wijk Hillesluis voelden zich een lange tijd niet gehoord door de gemeente en vinden het nu écht tijd voor actie. Volgens hen is het elke wedstrijddag wel ‘raak’ in hun wijk. Soytekin erkent de problematiek en heeft aangedrongen op verandering. Het lijkt erop dat de bewoners het gedrag van de zogenaamde supporters maar moeten accepteren, wordt hij geciteerd door Open Rotterdam. Een uitzending van Hart van Nederland lijkt nu ook de gemeente wakker te hebben geschud. In die uitzending kwam naar voren dat Feyenoord-fans zich schuldig maken aan wildplassen in de straat, dubbel parkeren, parkeren op de stoep en tegen het verkeer inrijden op zoek naar een parkeerplek.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Robert Simons van Leefbaar Rotterdam is er vooral ‘gedragsverandering’ nodig. Nog nooit hebben we zoveel geld uitgegeven aan veiligheid, handhaving en schoonmaak in de stad. We kunnen nog wel tien miljoen erbij doen, maar als mensen afval op de straat blijven gooien, is het dweilen met de kraan open. Simons wil een serieus gesprek met de directie van Feyenoord en ook de supportersvereniging om het gedrag te veranderen. We zitten aan de maximale capaciteit van handhaving en politie. We geven 500 boetes per wedstrijddag, zo klinkt.

Een aantal mogelijke oplossingen ligt in elk geval al op tafel. Allereerst wordt er nagedacht over het afsluiten van de wijk zoals dat nu ook in Sportdorp en Zomerland gebeurt. Daar wordt bij grote evenementen in De Kuip de wijk afgesloten voor autoverkeer zonder toegang, schrijft Open Rotterdam. Daarnaast wordt mogelijk ook het parkeren in de buurt ‘onaantrekkelijker’ gemaakt door de parkeertarieven ‘flink’ te verhogen tijdens wedstrijden en het openbaar vervoer te optimaliseren. Ten slotte vindt Simons van Leefbaar Rotterdam het terugplaatsen van de urinoirs op straat ook een ‘goed idee’.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd hoe andere gemeentes die een eredivisieclub hebben dit doen/geregeld hebben. Er zal vast in meer gemeentes overlast zijn toch? Het wiel hoeft niet altijd opnieuw uitgevonden worden.

gtsb
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik denk dat het overal is waar een woonwijk vlakbij een stadion ligt .

Peter Utrecht
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

In Utrecht is er ook altijd veel overlast als Feyenoord op bezoek komt. Volgens mij zijn er gemeentes waar Feyenoord fans niet meer welkom zijn.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@peterutrecht voordat je een ander aanwijst eerst naar je eigen clubje kijken.. schijnheil

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Peter als andere ploegen komen ook . Ik woon in de regio ,en ga als feyenoorder altijd naar utr-fey . Kom er wel eens bij andere duels . Utrecht vraagt zelf een beetje om problemen (al keur ik al het geweld /overlast af ) Het uitvak zit byv op een compleet onlogische logistieke plek ,en houdt niks geten Er lopen utrecht 'fans ' rond op thuis vakken kijkend naar fans van andere clubs . En gaan vechten als ze ook maar iets denken . Dus kijk eerst eens naar je club .

Peter Utrecht
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Tsja de standaard Feyenoord fan reactie, het ligt aan iedereen behalve aan de Feyenoord fans zelf en het gebeurt overal. Ik heb ruim 30 jaar een scc en ieder afzonderlijk jaar zorgen fey fans voor ellende. Dat geldt echt voor geen enkele andere club. Het ligt ook aan AS Roma, aan Nancy aan Tilburg en aan de buurtbewoners rondom de Kuip. En zo bleef het probleem tot in den treure. Maar goed ik gaf antwoord op de openingsvraag. Misschien kan een nieuw stadion op een hufterproof in te polderen eiland worden gebouwd. Gezellig ingericht enzo. Ondanks dat de Kuip het mooiste stadion is, komt er een moment dat de nadelen, ook voor de gemeeenschap, te groot worden.

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Peter ik zeg nergens dat het niet zo is . Geef ook aan dat ik het afkeur . Sluit mijn ogen niet want feyenoord heeft ook een groep randdebielen . Alleen richt jij je nu op alleen Feyenoord . Terwijl ik weet en heb meegemaakt dat het met veel anderen clubs in utrecht ook fout gaat . En utrecht zelf ook vaak de aanstichter is ,zoals de laatste keer . Jij bent degene die zijn ogen sluit ,en net doet of utrechtfans heilig zijn . Verder is jullie uitvak aan de buitenkant totaal logistiek een ramp . Een plein waar een ticketgebouw(rooie container) staan met rijen mensen . Vaak wat dingen te doen voor de kleintjes . En daar zit de ingang met een klein hekje
,eenmaal binnen een gesloten gang waar je maar niet tegen moet duwen anders valt het om Voor de politie gewoon niet te doen . Op de thuisvakken kun je als fan van de uitclub heel makkelijk kaarten krijgen . En wordt door utrechtfans opzoek gegaan naar mensen waarvan zij vermoeden dat ze voor de uitclub zijn . Ja dat verhoogt ook de sfeer .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen