Hannah Prins plaatst veelzeggende foto van Van der Gijp: 'Geslaagde avond'

28 februari 2024, 00:30   Bijgewerkt: 28 februari 2024, 00:58
Foto: © Vandaag Inside

De uitzending van Vandaag Inside van dinsdagavond blijft de gemoederen bezighouden. Klimaatactivisten Hannah Prins en Sieger Sloot bevonden zich in het hol van de leeuw en kregen een respectloze behandeling van René van der Gijp, die het tweetal zelfs de rug toekeerde. Prins lijkt er niet mee te zitten.

Prins, activist bij Extinction Rebellion en auteur van het boek Je bent jong en je wil wat toekomst, plaatst na afloop van de uitzending een screenshot op Instagram van een gedesinteresseerde Van der Gijp. "Geslaagde avond", schrijft ze erbij. Ook plaatst ze een foto van zichzelf met Sloot. "In het hol van de leeuw."

Artikel gaat verder onder video

De uitzending zorgt voor veel reacties op sociale media. Sommige trouwe kijkers stoorden zich aan de houding van Van der Gijp, die ze kinderlijk en respectloos noemden. Anderen konden zich wel vinden in de scherpe woorden van de analist.

© Instagram @hannahprins_

Prins en Sloot legden in het programma uit waarom ze deelnemen aan klimaatdemonstraties zoals het bezetten van de A12 in Den Haag. “Als je braaf vraagt of dingen veranderen, veranderen ze meestal niet. Op deze manier wel”, zei Prins onder meer. De activisten kregen enige steun van Johan Derksen, met name voor hun demonstratie op het terrein van Tata Steel in Velsen-Noord, maar Van der Gijp was niet blij met hun aanwezigheid.

“Ik vind het twee aardige mensen, maar past dit in het programma? Ik vind ze hartstikke lief, maar wat moet je ermee? Ik had net zo goed thuis kunnen blijven. Ik had een heel leuke avond gehad, lekker Netflixen, Cambuur kijken…”, zei hij tegen presentator Wilfred Genee. ”Ik heb er niks mee. Wat moeten wij ermee? Wij hebben een leuk programmaatje dat hartstikke goed loopt, zitten er twee van die… Hun idealen zijn prima, maar dat soort types past niet bij ons in het programma.”

Derksen vroeg vervolgens of Prins en Sloot dan maar weg moeten. “Ja”, antwoordde Van der Gijp. Later zei hij: "Ik heb oprecht een teringhekel aan mensen die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Daar heb ik niks mee. Die twee denken dat ze de wijsheid in pacht hebben." Bij de afkondiging van de uitzending stond Van der Gijp direct op en liep hij van tafel.

De beelden zijn te zien in onderstaande video.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Dus de connectie met dit artikel en voetbal is dat Van Der Gijp ooit gevoetbald heeft? Of hoe moet ik dat zien?

Jan201615
Link gekopieerd!
  47
  + 1
avatar

Ik snap de aanwezigheid van vd Gijp in VI niet

Link gekopieerd!
  57
  + 1
avatar

Ik snap sowieso zijn aanwezigheid op deze wereld niet. is stoelvulling voor mensen die niet kunnen nadenken en geen respect voor andersdenkende kunnen opbrengen

FCJel
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Zozo, praten over respect en dan iemands aanwezigheid op de wereld aan de kaak stellen. Enge boel.

Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

FCJel, kan je er vannacht door slapen denk je ?

FCJel
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Ik maak me er een stuk minder druk om dan jij, als ik je reacties allemaal zo lees.

Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Blijkbaar niet want je reageert overal op, of je begrijpt je eigen woorden niet helemaal

Mark van Zon
Link gekopieerd!
  47
  + 1
avatar

Van der Gijp is een volstrekt nutteloze en respectloze niets zeggende zichzelf benoemde analist. Zeker kun je het oneens zijn met ER, maar net zo goed eens, de mate waarin en hoe ze protesteren heeft ook niet mijn voorkeur. Echter is het wel een recht om te protesteren. vI of hoe het programma ook heet vind ik een heel slecht programma, daarom kijk ik nooit. Derksen vind ik slecht, Van der Gijp nog slechter. Het is mijn mening.

Exitium
Link gekopieerd!
  108
  + 1
avatar

Je hebt het recht om te demonstreren, niet het recht om daarbij een autoweg te blokkeren.

Hanzie
Link gekopieerd!
  53
  + 1
avatar

Zo heeft ieder zijn mening en ook het recht er op. Ook Gijpie. Dat moet je ook respecteren. Je gaat alleen te ver door hem te beledigen. Ik snap overigens niet waarom je aan deze discussie mee doet. Je kijkt toch nooit.je vindt het toch een kit programma.

MartinvanCampen08
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Hoe kun je dit weten, als je nooit kijkt?!

Jos van der Heijden
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

En wie is Mark van Zon?

Ben P
Link gekopieerd!
  38
  + 1
avatar

Van der Gijp, wat moet moet je ermee? Zit om alles te lachen als ... die de hik heb. Blaatende Geit vind ik het en haalt het programma onderuit.

The all blacks
Link gekopieerd!
  50
  + 1
avatar

Als het over serieuze onderwerpen gaat kan hij daar niet over meepraten. Zag je ook met de uitzending waar Mark Rutte te gast was. Dan zegt ie niks. Laag IQ.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Ik heb al helemaal niets met VI en zeker niet met die l.l Gijp. Waarom dat kon je gisteren, los van wie de bezoekers waren, dus weer zien. Wat een zielig figuur!!!

Remie 65
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Ik snap gewoon niet wat die activisten daar te zoeken hebben en top dat rene zo reageert had ze nooit uitgenodigd.zijn van die idialisten die de wereld willen verbeteren maar er zelf een teringzooi van maken ga wat nuttigs doen o nee dat kunnen ze niet

Just hans
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Kijk, van der Gijp voelt zich erg belangrijk in dit programma. Lult vaak maar wat uit zijn nek en zou menig kijker plezier doen als hij uit het programma zou stappen! Wat deze activisten vertelden is veel te moeilijk voor van der Gijp, en dat vertaald zich dan in woede en onbegrip.....

Danny86
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Dus iedereen valt over vd Gijp? Maar is het blijkbaar eens met een groep links extremisten die geregeld illegaal snelwegen bezetten. Toch wel vreemd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen