Van der Gijp wil bargasten de studio uit hebben en keert ze de rug toe

28 februari 2024, 11:43
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp was dinsdagavond niet blij met de aanwezigheid van twee bargasten in de uitzending van Vandaag Inside. De redactie van het programma had klimaatactivisten Hannah Prins en Sieger Sloot uitgenodigd. Van der Gijp zei dat hij de twee liever niet in de studio had. Hij keerde het tweetal gedurende het gesprek zelfs even de rug toe.

Prins en Sloot legden in het programma uit waarom ze deelnemen aan klimaatdemonstraties zoals het bezetten van de A12 in Den Haag. “Als je braaf vraagt of dingen veranderen, veranderen ze meestal niet. Op deze manier wel”, zei Prins onder meer. De activisten kregen enige steun van Johan Derksen, met name voor hun demonstratie op het terrein van Tata Steel in Velsen-Noord, maar Van der Gijp was niet blij met hun aanwezigheid.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Hannah Prins plaatst veelzeggende foto van Van der Gijp: 'Geslaagde avond'

“Ik vind het twee aardige mensen, maar past dit in het programma? Ik vind ze hartstikke lief, maar wat moet je ermee? Ik had net zo goed thuis kunnen blijven. Ik had een heel leuke avond gehad, lekker Netflixen, Cambuur kijken…”, zei hij tegen presentator Wilfred Genee. ”Ik heb er niks mee. Wat moeten wij ermee? Wij hebben een leuk programmaatje dat hartstikke goed loopt, zitten er twee van die… Hun idealen zijn prima, maar dat soort types past niet bij ons in het programma.”

Derksen vroeg vervolgens of Prins en Sloot dan maar weg moeten. “Ja”, antwoordde Van der Gijp. Later zei hij: "Ik heb oprecht een teringhekel aan mensen die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Daar heb ik niks mee. Die twee denken dat ze de wijsheid in pacht hebben." Bij de afkondiging van de uitzending stond Van der Gijp direct op en liep hij van tafel.

De beelden zijn te zien in onderstaande video.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    107
    + 1
avatar

Eindelijk eens een goede opmerking van Gijp. Hij had eigelijk nog tijdens de show op moeten staan en de studio verlaten.

Link gekopieerd!
    138
    + 1
avatar

Zegt veel over je niveau als je dus dit dus kwalificeert als een geweldige opmerking. Van mij mag hij opstaan en de studio verlaten en nooit meer terugkomen. Als je een tegengeluid al niet meer met fatsoen kan behandelen hoor je thuis in Rusland of Noord Korea

QuarlonK
Link gekopieerd!
    57
    + 1
avatar

Hij behandelt ze toch prima. Zegt alleen dat hij niets ermee kan. Mag dat ook al niet. En activisten die wetten overtreden en zo voor overlast zorgen is dan wel fatsoenlijk? Je vergeet dat VI ook geen Twee Vandaag is. Linkse programma’s zijn er al genoeg. Laat die lui daar maar zitten

Chrisd
Link gekopieerd!
    141
    + 1
avatar

Wat is het toch een walgelijke kerel. Een simpele ziel, die met de meeste onderwerpen niet mee kan komen. Wakker wordt bij de werkwoorden pijpen en beffen en och gut daar was gisteren geen tijd voor. Van mij mag je iedere avond netflixen Gijp, hoop echt dat jouw tijd geweest is.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    172
    + 1
avatar

Van de Gijp heeft gelijk , geef die gasten geen podium en geen aandacht.

Link gekopieerd!
    100
    + 1
avatar

Ongeacht of je het er mee eens bent of niet dan mag je blijkbaar je onbeschoft gedragen. Ik heb namelijk geleerd om andere meningen ook te respecteren en zeker als gastheer. Maar ja het gaat niet over pijpen en neuken en dan is dit onbenul al weer van het pad af

Boelo Veldman
Link gekopieerd!
    91
    + 1
avatar

Alsof zij respect hebben voor een andere mening. Laat me niet lachen beukemap!

KROTJE
Link gekopieerd!
    52
    + 1
avatar

Maar zij zijn toch door VI gevraagd ?

Link gekopieerd!
    61
    + 1
avatar

Boelo Veldman, waar baseer jij het op dat zij niet de mening van andere waarderen of geen respect daar voor hebben? Of is dit weer wat roepen om het roepen, Mensen zijn toch naar het programmatje gekomen om te discussiëren, maar krijgen daar dus de kans niet voor door het asociale gedrag van van der Gijp. Ik zeg dus helemaal nergens dat ik het met de acties van deze groep mensen eens ben, maar om je rug toe te keren omdat je het niet bevalt is een gedrag van een kleuter of een tokkie

gtsb
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Beukemap de man die alleen reageert op vi onderwerpen hoe triest . Nee fatsoen respect etc etc krijg je als je lekker op de weg gaat zitten . V d gijp geeft terug wat ze zelf ook oproepen en doen . Als je de uitzending gezien had . Had je ook geweten dat ze het zelf snappen die reactie van v d gijp . Dus wie ben jij dan joh

Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Sterk argument dat je triest bent omdat je alleen reageert op vi onderwerpen, misschien eens beter leren lezen en dan dat ook kunnen omzetten wat je leest en begrijpen. Ik schrijf dus nergens dat ik het eens ben met deze mensen dat ze de boel blokkeren of wat dan ook. Als je mensen in je programma uitnodigt behoor je ze ook met fatsoen te behandelen en niet de rug toe te keren en in ieder geval de discussie aangaan. Maar waarschijnlijk heb jij ook deze fatsoensnormen niet en zul je het wel nooit begrijpen. Wie ik ben ben, gaat je dus helemaal niets aan

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kort en krachtig Beukemap en zo is het ook en ach met een VI-verslaafde kan je niet rationeel discussiëren.

Siep
Link gekopieerd!
    77
    + 1
avatar

Prima om deze twee mensen uit te nodigen hoor, maar nodig dan ook Thierry Baudet een keer uit als tafelgast ipv hem belachelijk te maken. Dan krijg je tenminste wel een leuke discussie schat ik zo in.

Sjaak Den Hartog
Link gekopieerd!
    69
    + 1
avatar

Asociaal de reactie van Gijp. Ik ben het ook niet eens met de manier waarop die gasten demonstreren evenals de blokkade acties van de boeren. Maar met hun doelen ben ik het wel eens. Maar mensen negeren is het ergste wat je kan doen.

R MN
Link gekopieerd!
    56
    + 1
avatar

Aan tafel bij Derksen? Laat ze op de A12 gaan zitten in de stromende regen om 2 uur in de nacht.

Performance
Link gekopieerd!
    89
    + 1
avatar

eindelijk eens een X wijsheid bij van Der Gijp, normaal is het 75% onzin, irritant gedrag en lachen om zijn eigen misplaatste grapjes maar met dit Statement scoort hij absoluut. wegwezen met die Woke zielenpoten en stoppen met dit soort een podium te geven, Nederland wordt 1 groot Woke volk

nicolaas de vries
Link gekopieerd!
    48
    + 1
avatar

Ik vind het een afgang voor Rene mensen de rug toe keren als het niet in jouw straatje past . Het is d ezelfde man die het harts moet lachen om zij eigen grappen en over sex heeft hij het grootste woord Dat is voor vele mensen ook niet leuk. Leven en laat leven Gijp

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    49
    + 1
avatar

De enige tokkies en kleuters zijn de xex. Reb. types zelf. Ze voelen zich meer en beter dan de rest en denken dat ze boven de wet staan en alles mogen doen. Jammer dat ze niet in mijn woonomgeving demonstreren want ik sloeg ze persoonlijk met genoegen vd weg af.Zei moeten zich gewoon aan de wet houden net als ieder ander!.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Niet zo stoer doen. Als mensen ineens gezichten worden dan wordt u hooguit boos, foetert nog een paar rotterdamse lelijkheden eruit en daar blijft het wel weer bij.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Heeft totaal niets met stoer doen te maken.Heb zelf al eens ruim 2uur vadtgestaan door dat linkse ongedierte.Geloof me daar wordt jd humeur niet beter van 😡.Ik zeg een shovel en gaan met die banaan.

Kramer
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Allemaal reacties van mensen die speciaal voor dit topic een account hebben aangemaakt om Rene af te vallen? Ik heb Rene nooit gemogen maar die mensen die andere mensen irriteren en met opzet saboteren om je mening door te drukken met die snelweg blokkades heb ik ook niets. Beide horen geen podium te krijgen.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Verdient toch een bak geld met dat gezever.

Mectron
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Van de grijp mag van mij ook wel weg met dat nep lachje van hem hij zit daar maar interessant te doen maar voeg niet veel toegang aan de tafel

Run
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Wie kijkt op van deze reactie? Rene is gelukkig als hij met een dildo op zijn hoofd kan zitten. Niet als hij na moet denken. Ik ben bang dat veel kijkers hetzelfde denken, ook gezien de reacties. Maar het is natuurlijk Wilfred die duidelijker in had kunnen grijpen als zijn gasten zo worden behandeld.

gtsb
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Jij hebt er nogal kijk op veel kijkers .

Run
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

gtsb begrijpt de uitdrukking "ik ben bang dat" niet helemaal. Dat geeft niet. Ik leg het even uit: Ik ben bang dat betekent dat ik bang ben dat veel kijkers hetzelfde denken, maar het niet weet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben bang dat jij er ook zo een bent die veel kritiek heeft maar nooit kijkt. En hier ook alleen maar jouw mening ziet ,terwijl je een ander beschuldigd daar van . Veel mensen vallen over v d gijp heen . Maar er zijn ook heel veel kijkers die het volledig met v d gijp eens zijn . Verder is vi een programma dat door veel mensen wel gewaardeerd wordt . Veel kijkers trekt alleen al voor de mannen . En het is al tijden geen voetbal programma meer fc update dus wat het hier steeds doet ????

Run
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Heel veel kritiek? Of je het nu met hem eens bent of niet, ik vind dat Rene heeft zich misdragen, en Wilfred onterecht niet heeft ingegrepen. Is dat heel veel kritiek? Het lijkt er op dat jij je een soort ambassadeur voelt van VI en dat het je persoonlijk raakt als er kritiek is op dat programma. En ik kijk wel eens maar nooit echt heel lang. Er is een grens aan de hoeveelheid onzin die je kunt verdragen. Johan heeft veel meningen maar weinig verstand. En Gijp, nou ja, daar hebben we het al over gehad. Ok, nu is het wel veel kritiek, maar trek het je niet persoonlijk aan.

A-AMuso
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Het was tenenkrommend gister avond. Erg flauw en kinderachtig van van der Gijp. Gisteravond kon je goed zien dat Johan en Rene twee domme clowns zijn. Jort ging nog netjes de dialoog aan met die twee. Maar ik knap als trouwe vi kijker erg af op dit soort gedoe van Johan en Rene.

gtsb
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Nou alle haters van het programma hebben nu weer fff politiek correct kunnen reageren . Weer ffff deugen . Deze activisten hebben een goed doel en dat zegt gijp ook . Alleen hij heeft niks met de manier waarop . Ik lees hier mensen over respect etc etc . Maar als je de dingen doet die zij doen,heb je ook geen respect voor de gewone man . Ze zeggen en begrijpen zelf ook dat ze bloed irritant zijn etcetc . Maar goed de meeste reageerders kijken nooit en hebben het ook niet gezien . Zien vi onderwerp dus laten we maar weer een reactie hoog van de toren geven .

Run
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Jij hebt een enorm goede kijk op andere reageerders. Of zijn het meer vooroordelen over meningen die niet zo goed in jouw straatje passen. En kan jij net zo slecht tegen andere meningen als Gijp?

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Oh ik kan prima tegen andere meningen zeker over vi en de mannen . Ik ben het ook wel eens niet mee eens (laatst nog),maar ik kijk vaak wel . De meeste hier hebben een mening terwijl men zegt het nooit te zien . En dan meestal ook met zo'n toontje dat het beneden hun stand is Maar goed kom morgen maar eens terug ,als er waarschijnlijk weer een onderwerp over vi gaat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Oh ik kan prima tegen andere meningen zeker over vi en de mannen @ Ha ha ha, ik kan niet meer, ik lach me een deuk over alle steeds maar herhalingen van die onzin in je reacties gtsb.

FROIO
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Meneer van der Gijp zou een teringhekel hebben aan mensen die de wijsheid in pacht denken te hebben. Ik zou graag even een herinnering willen ophalen. Toen Greenpeace in de jaren 70/80 op de barricaden stond tegen de vervuiling van de zeeën, werden ze ook verguist. Maar mede dankzij hun protesten zijn de zeeën nu heel wat schoner. Rioolwater word gezuiverd en afval en olie worden niet meer in zee geloosd. Ik ben het nu ook niet eens met de werkwijzen van ER en hun ideeën. Maar ze bereiken wel degelijk wat op termijn. Tata Steel sluiten is mijn inziens geen goede oplossing. Je verplaatst enkel het probleem naar het oosten want daar produceren ze dan gewOon wat meer. Met veel meer vervuilening. Bovendien levert Tata onder andere het metaal om het busje of de trein waarin ER leden zich verplaatsen, te kunnen produceren. Dhr. Van der Gijp leeft heerlijk in zijn eigen comfortabele bubbel en ventileert van daar uit zijn "meningen". Inhoudelijk betrokken bij onderwerpen buiten zijn comfortzone is hij niet en op die momenten blért hij veelal zijn onderbuik gevoelens in het rond. Na hem de zondvloed. Het is maar hoe je in het leven staat...

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Misschien eens het programma kijken . Want de heren dus ook v d gijp . Zijn zich wel degelijk bewust van de ernst van het mileu. Alleen wat hun doen is een druppel op een gloeiende plaat . Wij het braafste jongetje in de klas . De grote jongens stomen lekker door . De 2 aan de bar riepen maar wat . Geen verhaal ,geen oplossingen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

FROIO, beter kan ik me het niet verwoorden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen