Hugo Borst kraakt basisspeler van Ajax: ‘Natuurlijk is Ajax nog steeds het lachertje van de Eredivisie’

3 februari 2024, 19:03
Foto: © Imago

Hugo Borst vindt niet dat het lek boven is bij Ajax. De Amsterdammers presenteren de laatste weken zeer behoorlijk onder trainer John van ’t Schip en voegden in de winterse transferperiode bovendien Jordan Henderson toe aan de selectie. Borst betwijfelt of de Engelse routinier Ajax de benodigde kwaliteitsimpuls geeft.

De voetbaljournalist blikt zaterdagavond in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN vooruit naar het duel tussen Ajax en PSV van 20.00 uur. “Ajax is nog steeds het lachertje van de Eredivisie, natuurlijk”, begint Borst op niet mis te verstane wijze aan zijn analyse. “Iedereen denkt dat de verlosser binnen is gekomen”, refereert Borst aan de komst van Henderson, die tegen PSV kan rekenen op een basisplaats.

Artikel gaat verder onder video

Borst benadrukt dat Henderson niet de verlosser van Ajax zal zijn. “Hij zal ongetwijfeld wel wat goede, verbindende accenten aanbrengen. Verdedigend zal het daardoor wat beter staan. Dat is ook hard nodig, want dat middenveld van Ajax is een soort zebrapad waar je blind kunt oversteken. Maar Ajax is gewoon vergeten om een goede verdediger aan te trekken. Ik blijf zeggen dat Sutalo niet waard is wat hij heeft moeten kosten (20,5 miljoen euro), red.). Dus ze zijn nog steeds het lachertje.”

“Henderson is natuurlijk wel een type dat Ajax miste: iemand die leiding geeft, coacht en eventueel ook de verdedigingslinie kan ontlasten”, breekt collega-analist Kenneth Perez in. De Deense oud-voetballer gaat verder: “De verdediging kan het daardoor makkelijker krijgen, waardoor je geen goede verdediger hoeft te halen.” Borst: “Ik kan niet ontkennen dat wat jij zegt helemaal klopt, maar dan nog vind ik het te weinig.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulus13
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Hugo is nog steeds een beetje zuur over het ontslag van Steijn.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hopelijk is de "voetbalkenner" van mening veranderd na Ajax-PSV te hebben gezien. M.n over de rol van Henderson en heeft ie gehoord hoe Mauro over hem denkt.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De zeer matige henderson was precies zoals hugo al aangaf. Niks bijzonders oud en geen toegevoegde waarde.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Zo lopen er bij 010 meerdere.

Rubio39
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zo is maar net

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nu weten we het wel F1908. Ik zie onder ieder bericht jouw afgezaagde en niet terzake doende mening. Ik denk dat jij vooral teleurgesteld bent dat Ajax standhield tegen P.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Weer een zonder voetbal verstand !!!

J Spiep
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Fijn dat iedereen het beter weet maar Ajax heeft niet voor niks 3 sterren op het shirt ( meer dan 30 keer kampioen) het is leuk voor de rest van de eredivisie dat mijn kluppie in een slechte fase zit dan heeft the best of the rest ook een keer kans op een kampioenschap,want als we weer op niveau zijn dan kan the best of the rest het weer schudden.

boyke
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Een grotere kwal als Higo Borst bestaat er niet. Van voetballen denkt hij verstand te hebben maar is meer een afbraak journalist. Wat hij over AJAX zegt kijkt ook nergens op. Sinds van 't Schip aan het roer is zijn ze beter gaan spelen en ja het lek is inderdaad nog niet boven maar wat verwacht je met al die verkeerde beslissingen. Komt heus wel goed met AJAX en mister 1908 ben jij de zoon van Hugo Borst. Ga nu eens niet een club uitdagen en kijk gewoon naar je eigen club. Ook Feyenoord heeft zijn up- en downs. Ik heb al eerder gezegd leer elkaar respecteren dan wordt het voetballen alleen maar leuker en beter en kunnen alle supporters weer alle wedstrijden bezoeken zowel thuis als uit. Die rancune moet eens voorgoed afgelopen zijn tegen elkaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen