Mario Been geniet: 'Geweldig, ik had nooit verwacht dat hij zó goed zou zijn'

24 februari 2024, 19:21
Foto: © ESPN

Mario Been geniet van de ontwikkeling van Thomas Beelen bij Feyenoord. Door de bovenbeenblessure van Gernot Trauner heeft Beelen momenteel een basisplaats en donderdag was hij een van de uitblinkers in de uitwedstrijd tegen AS Roma.

“Geweldig, hè”, zegt Been bij De Eretribune over de wijze waarop Beelen zich manifesteert. “Dat had ik nou nooit verwacht, dat hij zó goed zou zijn. In interviews komt hij ook heel volwassen over. Hij zegt heel verstandige dingen. Tegen een van de betere spitsen van Europa, Lukaku, vond ik hem geweldig spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Been weet niet of hij Trauner weer zou opstellen als de Oostenrijkse verdediger terug is van zijn blessure. “Trauner vind ik met name een probleem met diepte in zijn rug. Met de manier van spelen van Slot zou ik Beelen misschien wel laten staan, omdat hij ook nog eens bloedsnel is. Hij kan ruimte in zijn rug goedmaken.”

Beelen won al zijn duels in Rome, terwijl hij dus tegenover Lukaku stond. “Dat zegt iets. Hij speelde in het begin haast niet, mocht debuteren uit bij Celtic. Vorige week kreeg hij al snel een gele kaart tegen Roma. Dan verwacht je dat hij met de handrem erop zal spelen, maar dat was niet zo. Hij loste problemen op een heel volwassen manier op”, aldus de ex-trainer van Feyenoord.

Moet Thomas Beelen zijn basisplek behouden na de terugkeer van Gernot Trauner?

Laden...
1367 stemmen
Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Zou voorzichtig met hem, volgend seizoen vanaf het begin in de basis

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik denk dat hij niet meer uit de basis verdwijnt dit seizoen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Zo mooi om te zien hoe die jongen zo volwassen speelt in zn eerste grote wedstrijden. Lukaku tegenhouden en moeilijk maken dat kunnen niet veel spelers doen. En dat te bedenken dat hij nog pas net komt kijken . Scouting heeft prima gewerkt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen