Swart: 'Ik hoef hem nooit meer te zien, maar hij loopt nog rond bij Ajax, onvoorstelbaar'

15 februari 2024, 06:14
Foto: © Imago

Sjaak Swart hoeft Sven Mislintat en Maurits Hendriks ‘nooit meer te zien’. De clublegende van Ajax vindt het onbegrijpelijk dat Mislintat afgelopen zomer het gehele transferbeleid kon bepalen zonder serieuze tegenspraak vanuit de clubleiding, onder wie Hendriks.

Swart noemt het 'onvergeeflijk' dat Mislintat is binnengehaald door Ajax en vervolgens 115 miljoen euro mocht uitgeven aan 'spelers die niemand kende'. Het clubicoon stipt aan dat Maurice Steijn het vizier had gericht op spelers als Sergiño Dest, Stefan de Vrij, Nicolás Tagliafico, Jerdy Schouten, Vangelis Pavlidis, Isco, Hakim Ziyech en Calvin Stengs.

Artikel gaat verder onder video

"Als je die had gekocht, had je - voor veel minder geld - om het kampioenschap gespeeld”, zegt Swart in een interview met De Telegraaf. “Echt, ik hoef Mislintat en Hendriks nooit meer te zien. Maar Hendriks loopt ondanks alles nog gewoon rond op De Toekomst, onvoorstelbaar. En dat die commissarissen alle aankopen van Mislintat hebben goedgekeurd, is belachelijk. Er was geen controle.”

Hendriks zal per 1 maart 2024 niet meer werkzaam zijn bij Ajax, zo werd duidelijk in januari. De voormalig hockeytrainer en chef d'equipe van NOC*NSF had in Amsterdam nog een contract tot het einde van het jaar en vervult de functie van Chief Sports Officer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Sjaak Swart is een luletje rose water Die praat altijd achter af In die tijd van Sven hoor je hem niet nu achteraf wel En dan moet je er ook niet naast gaan zitten bij een wedstrijd

Ralf van der Meer
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

De.man heeft zich hier meermaals over uitgesproken hoor

gtsb
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Precies dilima . Je bent ook een van de weinige ajacieden (dus niet iedereen) die er goed in staat op deze site . De rest is de realiteit helemaal kwijt .

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kc niemand was kritisch bij ajax toen hij er was . Dat kwam pas later ,toen het leed gedeeltelijk al was geleden . Na een transfer of 6 kwamen de vraagtekens pas . Maar goed de realiteit en feiten verdraaien of ontkennen gebeurd hier dagelijks

CG
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Sjaak Swart heeft er helemaal gelijk in. Gewoon erkennen!!!

Iwan Bottos
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hij heeft het gezegd toen SV nog TD was , maar I'd hij gaat wel naast Hendriks zitten.Dus helemaal consequent is ie niet. Ik had waarschijnlijk sense flink op zijn teen gaan stain. Of erger.

Zadkine
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het probleem is verergert dit seizoen, maar was al 2 seizoenen geleden ingezet. Het probleem is juist een Swart die wijst naar alles wat ajax niet was. Kijk de spelers uit de jeugdopleiding bv.

Mark Kraayvanger
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Sjaak heeft gelijk. Je kan ook pas achteraf zeggen het is bagger wat Mislintat heeft aangekocht voor eigen gewin. Niemand wist wat voor spelers het waren. De RvC had dit ook nooit mogen toestaan. Hem de vrije hand geven met zoveel miljoenen. Helaas liepen door het vertrek van Ten Hag, teveel fantastische spelers weg. Maar zeg eens eerlijk..wie had ooit van Mislintat gehoord. Je kon alleen maar hopen, dat hij het goede met Ajax voor had. Niet dus! En Sjaak..die zit nou eenmaal in dezelfde VIP- boxen als Hendriks. Nog ff doorbijten Sjaak. Het is bijna maart 👍🏽

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen