Jordan Henderson zorgt voor grote ergernis: 'Doe gewoon normaal, je bent gehaald om te voetballen'

8 maart 2024, 17:25   Bijgewerkt: 9 maart 2024, 12:02
Foto: © Imago

Willem van Hanegem ziet bij Ajax ‘de raarste dingen’ gebeuren. De oud-voetballer vindt dat er ‘overdreven’ optimistisch wordt gereageerd op het 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa in de Conference League en stipt de nodige onderliggende probleempunten aan.

“Ze doen daar de raarste dingen. Een jongen die net achttien is, moet meteen aanvoerder zijn. Hoe kan dat nou?”, doelt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast op Jorrel Hato. “Hoe kun je zo’n jongen dat nu aandoen? Het loopt voor geen meter, wat moet hij dan zeggen? Het is wel gewoon een goede speler.”

Artikel gaat verder onder video

Hato werd in december even aanvoerder bij afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis, maar inmiddels draagt Jordan Henderson de band. Van Hanegem stoort zich aan de Engelsman. “Die weet van gekkigheid niet wat hij moet doen. Dat meen ik. Ga nou gewoon spelen, niet rennen naar de scheidsrechter, klagen, zwaaien naar anderen… Doe gewoon normaal. Je bent gekocht om te voetballen.”

Supporters waren donderdagavond optimistisch na de wedstrijd tegen Aston Villa, maar Van Hanegem vindt de euforie overdreven. “Bij Ajax zie je dat er al snel overdreven wordt gedaan. Die jongen links op het middenveld (Kenneth Taylor, red.) is gewoon een goede speler uit de eigen jeugd, die nog beter kan worden, dat zeiden we vorig jaar al. Ze hebben hem eerst uitgescholden en nu is hij ineens Onze Lieve Heer. Dat is toch triest? 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Willem bij jou laat de leeftijd zich ook voelen!

Derk62
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Die ouwe heeft wel gelijk natuurlijk

thetruth
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Jammer dat hij het altijd over Ajax heeft. Zou Feyenoord niet meer in zijn geheugen zitten. Rustiger aandoen Willem, om alles weer een beetje op een rijtje te krijgen.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Het lachertje bedoel je. Daar zijn ze zeker toonaangevend in. In Nederland en ver daarbuiten. Die pauperclub word nergens meer serieus genomen.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

We zullen het zien Willem, wat ze volgende week in Engeland doen. Ook zullen we ze vriendelijk onthalen in de kuip 😉

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wimpie van Hanegem zei onder meer dit: “Bij Ajax zie je dat er al snel overdreven wordt gedaan". Nou dan moet je je meer verdiepen in hoe overdreven ze bij 010 doen Willempie: halve finale CL haalbaar, wat is de werkelijkheid : 3e in de groepsfase door Lazio(Immobile) de club die door Bayern weggevaagd werd, laatste wedstrijd in Glasgow verloren van een B-ploeg als Celtic, de volgende ronde EL eruit gespeeld door de 'driemaal scheepsrecht club' ook uit Rome, 10/13 punten achterstand op een echte topclub dus kan geen landskampioen meer worden, misschien ook de Beker verliezen van NEC. Beste Willem als kind had ik van je spel genoten, je was beregoed en ik vond Truus ook grappig en gezellig, jij was net als Cruijff, Jansen, Keizer, EPG mijn idool, maar nu ben je 70plusser, hou het netjes en rustig. Overigens niemand uit de huidige voetbalwereld luistert naar jou, jij wordt niet meer serieus genomen alleen door Harry Mens. Geniet van je ouwe dag Willempie en het ga je goed.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

we moeten van dat geschreeuw van willem van Hanegem af !!! Die man is gewoon antie Ajax, en komt uit zijn strot alleen maar onzin uit !!! Hij kan gewoon niet objectief zijn , dat is een foutje in zijn hersen pan , eens een feijnoorder altijd een feijnoorder, en dat snap ik !!! Geef dan alleen geen commetaar meer !!!

Gapged
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Toch echt te triest voor woorden die arrogantie van die Ajacieden .... Zeiken over een voetbal held zijn collum en zijn club afzeiken terwijl die club uit amsterdam misschien wel zijn beste seizoen in negatief opzicht uit de club geschiedenis heeft...

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Natuurlijk heeft willem 100% gelijk. Wat een jank en zeikbek is die henderson. Het zou fijn zijn die jankert met vroegtijdig geel zijn mond te snoeren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen