'Alex Kroes wil voormalig Ajax-trainer benaderen om Van 't Schip deze zomer op te volgen'

13 maart 2024, 18:25
Foto: © Imago

Alex Kroes, die overmorgen (vrijdag) eindelijk officieel mag beginnen als algemeen directeur van Ajax, gaat een poging wagen om Erik ten Hag te bewegen tot een terugkeer in Amsterdam. Dat weet het Britse Football Insider althans te melden op basis van 'goed geplaatste bronnen'. De 54-jarige Ten Hag zou bij zijn huidige club Manchester United zo goed als zeker geen toekomst hebben en daarom de gedroomde kandidaat zijn om John van 't Schip komende zomer op te volgen in de Johan Cruijff ArenA.

"Goed geplaatste bonnen vertellen Football Insider dat Kroes van plan is om de United-boss te benaderen voor de binnenkort vacante positie bij de Nederlandse gigant, temidden van groeiende druk op zijn positie op Old Trafford", schrijft het Britse medium donderdag. Ten Hag verliet Ajax in de zomer van 2022 om in Engeland aan de slag te gaan. Na een redelijk succesvol eerste seizoen, waarin United beslag legde op de League Cup en zich met een derde plaats in de Premier League plaatste voor de Champions League, is de Nederlandse trainer momenteel bezig aan een stroef verlopend tweede jaar in Manchester.

Artikel gaat verder onder video

In de laatste fase van het seizoen moet Manchester United immers nog alle zeilen bijzetten om zich opnieuw te plaatsen voor het miljardenbal. De club staat momenteel zesde, met een achterstand van acht punten op nummer vier Aston Villa. Nummer vijf Tottenham Hotspur heeft echter een wedstrijd minder gespeeld én twee punten minder dan de club die donderdag de return tegen Ajax in de Conference League speelt, en heeft dus virtueel het vierde Champions League-ticket in handen. Bovendien is Ten Hag met United al uitgeschakeld in de League Cup én de Champions League, terwijl zondag een kraker in de kwartfinale van de FA Cup tegen Liverpool op het programma staat.

SEG
Football Insider stipt bovendien aan dat Kroes en Ten Hag reeds 'sterke banden' hebben omdat de Sports Entertainment Group (SEG), het zaakwaarnemerskantoor dat door Kroes is opgericht, de belangen van de trainer behartigt. Het medium schrijft dat meerdere spelers die Ten Hag naar United haalde eveneens door SEG worden vertegenwoordigd, zoals André Onana, Sofyan Amrabat Rasmus Hojlund en Antony. Bovendien was de groep ook betrokken bij een aantal uitgaande United-transfers, wat tot gefronste wenkbrauwen op Old Trafford zou hebben geleid: "Er leven zorgen bij het nieuwe regime van Manchester United, geleid door Sir Jim Ratcliffe, over de invloed van SEG en hoe hun cliënten worden voorgetrokken bij de club."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik juich dit wel toe. Gaat niks worden met ten hag.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik ben geen fan van Ten Hag en van mij hoeft hij ook geen coach van Ajax worden, maar jullie Slot kan niet eens ruiken aan de successen van Ten Hag praatjesmaker King Jacobus.

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Een paar weken geleden lulde je nog dat slot eeen goeie trainer was . Sinds dien kan hij niks goed meer doen . Het komt je weer niet goed uit ofzo meneer de huichelaar . Altijd maar weer wijzen naar dat feyenoord als je er niet meer uitkomt . Huilie

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

gtsb je lult weer uit je nek. Je gooit KC en mij door elkaar. Ik heb nooit Slot de maat genomen, omdat ik daar geen zin in heb, ik heb gezegd -en onthou dit goed !!! voordat je weer gaat liegen- dat ik Slot een mooi mens vind en dat hij sympathiek overkomt en dat hij in interviews nooit beledigend naar anderen is en dat geldt ook voor Bosz en Schip. Onthou dit mannetje !!! Idioot !!! Ik vind Slot nu geen toptrainer, misschien kan hij het ooit worden en dat weten jij en ik, niemand niet zeker. Slot heeft niet alles uit Feyenoord gehaald, zijn prestaties zijn van een gemiddelde trainer en internationaal heeft hij geen kaas van gegeten. Mijn reactie is op die van King Jacobus, omdat hij stront beledigend is voor Ajax en jij moet je niet overal mee gaan bemoeien, ga aan het werk man.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kunnen we wel beetje lief voor elkaar blijven?

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Beste Gabrielle, ik hoef me niet bij jou voor mijzelf te pleiten, maar deze gtsb denkt dat King Crimson, Bean, Hij Reageert Altijd en Krotje één en dezelfde persoon zijn. Hij gooit alle reacties door elkaar. Ik had hem ooit van repliek gediend en nu neemt hij elke kans waar om bij elke reactie van mij wraak te nemen en dat pik ik langzamerhand niet meer, desnoods hard tegen hard. Hij heeft er een genoegen in om in alle en dan ook alle artikelen over Ajax zijn kritiek in een zgn. 'mening' te verpakken en als hij verweer krijgt dan wordt hij vals. Je kunt gelijk of ongelijk over een zaak hebben, maar doe het dan ook op een normale manier, maar deze gtsb en nog een paar 010Ajaxhaters zijn voortdurend bezig om zich superieur boven Ajax te manifesteren, zonder met de Mislintat-ellende rekening te houden. Ajax is niks Ajax is een strontclub, Ajax is ellende en ga zo maar door, zinloos. Volg het maar zou ik zeggen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In Rotterdam is een kinderhand snel gevuld!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laurens1 , kinderhand ' snel gevuld' ? Klopt alleen met kruimels.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Denk niet dat tten Hag op dit moment wil terug keren, met de spelers die er nu lopen. En ja Ajax wil ze verkopen, maar ze hebben een vette contract en zijn bijna niets waard en sommige krijgen dit salaris nergens anders. Dus zal op aan komen dat er 1 hooguit 2 spelers er bijkomen en de rest aangevuld met jeugd. Dus degene die er in zal stappen zal het moeilijk krijgen naar mijn mening

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ten hag had bij ajax goeie spelers . Op dat moment by far de beste in de eredivisie . Knap dat je ver komt in europa maar dat lag echt ook aan de lichting op dat moment . Dat geluk had hij Bij man u heeft hij voor zoveel miljoen gekocht /gekregen ,en wil het niet echt lukken . Oftewel zo goed is hij niet . Net als potter en olé zou ik er als ajaxzijnde niet aan beginnen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hee ouwezeur, Slot had ook zijn momentums met voor Nederland aardige spelers: Dessers, Sinistera, Senesi, Jörgensen (ha ha ha), nu Wieffer, Hartmann. Slot is en blijft een oud-voetballertje van PEC en is een gemiddelde Nederlandse coach zoals er veel van zijn, meer niet. Slot is geen toptrainer. Wat heeft Slot dit seizoen gepresteerd ? Feyenoord is een opstapje voor Slot, Slot zal geen kind van je cluppie zijn, hij is een passant, hij is aan het eind van het seizoen weg als hij maar niet richting Ajax gaat idioot.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf dat ik blijft hopen om hem terug te halen naar Amsterdam om weer goed te voetballen!!!

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

wacht even met jullie professionele kennis tot dat er daadwerkelijk iemand is aangesteld voor die functie en dan kunnen jullie los gaan op het besluit die genomen is.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dat is ook een waarheid Blackie.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik had gelezen solksjaer!! nou succes daarmee!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen