PSV komt dramatische start niet te boven: Champions League-avontuur eindigt in Dortmund

13 maart 2024, 22:54
Foto: © Imago

PSV is er niet in geslaagd de kwartfinale van de Champions League te bereiken door de return tegen Borussia Dortmund met 2-0 te verliezen. Na de 1-1 van drie weken geleden in Eindhoven was dat voldoende voor de nummer vier van de Bundesliga om de koploper van de Eredivisie uit het miljardenbal te kegelen. Jadon Sancho zette de thuisploeg al vroeg op het goede spoor door de eerste treffer van de avond achter PSV-doelman Walter Benítez te schieten. Diep in blessuretijd zorgde routinier Marco Reus voor de beslissing.

Bij PSV stond Joey Veerman na twee wedstrijden gemist te hebben wegens een blessure weer in de basis. Malik Tilmann speelde vanaf de linkerflank, daarmee Hirving Lozano naar de bank verwijzend. Jerdy Schouten vormde samen met Olivier Boscagli het centrum van de verdediging waardoor André Ramalho als reserve startte. Bij Borussia Dortmund kon Julian Ryerson wegens een blessure niet starten en keerde keeper Gregor Kobel terug in de basis nadat hij in Eindhoven in de warming-up moest afhaken.

Artikel gaat verder onder video

Met de Gelbe Wand in de rug startte PSV dramatisch aan de wedstrijd. Nadat Ian Maatsen al een grote kans had gemist was het in de derde minuut wel raak. Op aangeven van Julian Brandt schoot Jadon Sancho de bal van buiten het strafschopgebied laag in de korte hoek achter Walter Benítez: 1-0. Ook na de treffer bleef Dortmund de bovenliggende partij en werd PSV bij vlagen weg gespeeld. Het vizier van de Duitsers stond gelukkig voor PSV niet op scherp. Daardoor, en door goed keeperswerk van Walter Benítez, bleef het lang 1-0 en bleef PSV dus in de wedstrijd. Van het aanvallende gedeelte moest PSV het niet hebben in de eerste helft. Het eerste schot richting doel werd pas in de 27e minuut genoteerd, het eerste schot tussen de palen in de 31e minuut. Omdat Dortmund ook niet meer scoorde was de ruststand 1-0.

Na rust was er een heel ander PSV te zien, onder meer door een sterke invalbeurt van Lozano. Het zette Dortmund regelmatig zonder druk en creëerde ook kansen. Het gevaarlijkste moment kwam van de Mexicaan, die met een knap schot de paal raakte. Ook Johan Bakayoko stichtte veel gevaar, maar vond telkens doelman Kobel op zijn weg. Dortmund bleef echter dreigend in de counter, wat maakte dat PSV moest aanvallen met de handrem er op. In de 77e minuut leek Dortmund via Niclas Füllkrug de wedstrijd te beslissen, maar zijn treffer werd na bestudering van de beelden wegens buitenspel afgekeurd. Daarmee leek PSV een tweede kans te krijgen, maar die pakte het niet. Ondanks een enorme kans voor Luuk de Jong, hij schoot oog in oog met Kobel over, scoorden de Eindhovenaren niet meer. Dat deed Dormund wel via Marco Reus, die na een glijpartij van Isaac Babadi alleen voor Benítez niet faalde: 2-0. Daarme is het Europese seizoen van PSV voorbij.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Zonde voor Nederland,

jurgen😎
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

zeker ja . Maar je ziet na de groepsfase wordt het gewoon heel moeilijk de champions league is gewoon veel meer als geluk nodig . alles wordt afgestraft. Maar goed alhoewel ik voor Feijenoord ben toch trots dat ze als Nederlands team niet compleet weggespeeld werden . het was mooi voor Psv dit avontuur .

Goku
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Jammer PSV, Dortmund terecht door. Jammer van de puntjes voor NL

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Veerman is buiten de eredivisie gewoon een redelijke speler . Doet net als lozano bakayoko steeds hetzelfde kunstje . Werkt hier ,niet in de grote competities .

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Laten we nu maar ophouden om te zeggen dat Luuk de Jong in het Nederlands elftal moet want zo goed is hij niet. PSV kon het CL niveau niet aan. Maar nu volop voor de titel gaan

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Psv te voorspelbaar voorin . Al met al dortmund terecht door .

larsson
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Heel slechte eerste helft Dortmund verdient gewonnen. Maar als ik zo zit te kijken dan denk ik wel dat er kansen gaan ligggen de komen jaren voor teams uit Nederland om verder te gaan komen in de cl

Mike
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Jammer dat ze niet speelde zoals de tweedd helft de hele tijd. Maar dan zonder Lozano. Slechte schoten (uitgezonderd de eerste) en nog slechtere voorzetten.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Als Ajacied is mijn gunfactor voor PSV, want van alle ploegen in de ED vind ik PSV het beste voetbal leveren. Jammer dat de beste ploeg van de ED van dit moment zo slecht speelde. Ik dacht dat ik naar een wedstrijd van Ajax keek. Ik heb nog nooit zo'n paniekvoetbal van PSV gezien. Werkelijk geen één speler scoorde voldoende, toch wel Benitez. PSV moet nu oppassen en niet verslappen, want de leiding voor het aanstaande kampioenschap mag niet uit handen worden gegeven, zal ook niet gebeuren hoor. In algemene zin kunnen wij nu zien dat ons voetbal in Europa weinig voorstelt, immers PSV onze beste ploeg wordt door de nr. 4 van de Bundesliga uitgeschakeld, nou dan zijn de overige ploegen van de ED van dit moment echt brandhout. Ter geruststelling ook Ajax hoort daarbij. Jammer voor de PSV-supporter deze uitslag.

Flamingo
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Krotje, je praat echt heel veel dubbelzinnig in je betoog. “Werkelijk geen één speler scoorde een voldoende, toch wel Benitez. Psv moet nu oppassen en niet verslappen, want de leiding mag niet uit handen worden gegeven, zal ook niet gebeuren hoor”. Snap jij ‘m nog ?

Flamingo
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat ik er uiteindelijk mee wil zeggen, en zo netjes mogelijk, je praat veel maar zegt uiteindelijk niks.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Zijn gunfactor is bij psv omdat meneer wil delen in het succes . En Feyenoordfans hier mee wil jennen . Alleen jammer dat velen dat weten en meneer lappe tekst jankverhalen door hebben . Psv mag niet verslappen hoor van krotje . Want die is zelfs nu zo bang dat feyenoord nog dichterbij komt. Terwijl elk normaal mens weet dat de titel allang voor psv is. De man is zo'n huichelaar Qua inzicht in het spelletje is het ook gewoon een lulverhaal . Dortmund is de zwakste overgebleven club ,psv wint er niet van . Scoort zelf niet eens (zonder gekregen pingel )tegen een bejaarde achterhoede . Dortmund was tactisch veel beter dan de bij velen heilige bosz ,en niet voetbaltechnisch gezien Dortmund zetten druk en vlogen erop . Wisten dat dat hun enige kans was ,en dat ze in die periode ook moesten scoren . Konden dat nooit volhouden tot het eind,wat ook bleek. Na de 1e helft heeft dortmund psv opgewacht en proberen te counteren met snelle mensen . Psv was gewoon te voorspelbaar in de aanvallen ,wat in wedstrijd 1 ook zo was. Veel momenten gehad voor de goal maar veel oom nauwelijks gevaarlijk . De kansen van dortmund waren groter zeker de 1e helft Het is ook dom om byv met veerman te starten . Die gozer heeft een tijd niet gespeeld en dan laat je hem starten met niet eens schouten erbij op het middenveld .. Nee schouten achterin is weer een uitvinding van bosz . Werkt in de eredivisie maar niet daarbuiten . Psv heeft van zichzelf verloren . Kunnen maar een spelletje spelen . Tunnelvisie van bosz . Dat wij nederlandse clubs niks voorstellen in europa wisten en weten we al wat langer als vanavond . De clubs brandhout noemen is natuurlijk weer een sneer naar . Maare we weten wie het zegt

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Uitschakeling gisteravond is erger.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kom er maar in bean. Even jou intelligente analyse horen.

ikkejaja
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Gtsb … mooie uitleg man over krotje … zo zie je maar dat iemand zichzelf herkent in iemand anders z’n gedrag !!! Je bent zelf namelijk precies zo !! Hypocriet figuurtje 👍🏼👌

Zozo
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heb ik iets gemist? waarom speelde Saibari niet?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen