Chris Woerts verbaast vriend en vijand met uitspraken over vrouwenvoetbal: 'Ze moeten hun mond houden'

30 maart 2024, 09:36
Foto: © Vandaag Inside

Chris Woerts snapt niets van de actie van de voetbalvrouwen, zo heeft hij uitgelegd tijdens Vandaag Inside. De speelsters zijn volgens hem niet goed genoeg om meer te verdienen. Veel voetbalsters verdienen nog altijd geen minimumloon, maar Woerts vergelijkt het met de sporters op de Olympische Spelen. Die doen ook iets indrukwekkends, maar verdienen ook geen bakken met geld.

Als Woerts wordt gevraagd naar de mening van de actie van de voetbalsters, reageert hij stellig: “Lachwekkend. De KNVB heeft gezegd: ‘iedere BVO moet een vrouwenelftal hebben’, maar zoveel talent is er helemaal niet in Nederland. Dus dan krijg je die versplintering. De goede speelsters spelen in het buitenland, ook voor heel weinig geld trouwens”, vertelt Woerts.

Artikel gaat verder onder video

“En die dames, die moeten hun mond houden, want die kunnen amper de bal van A naar B spelen”, gaat hij verder. De controversiele mening van Woerts wordt gedeeld door Johan Derksen, die hem bijval geeft tijdens het programma. “Ik ben het helemaal met hem eens hoor”, legt Derksen uit, na de uitspraken van Woerts.

Woerts legt zijn uitspraken verder uit. “En als je dan kijkt, er zijn Olympische sporters, die gaan naar de Olympische Spelen in Parijs de komende zomer. Die trainen vier of vijf keer zo hard voor veel minder geld, en die moeten daar (ter plekke, red.) een prestatie leveren. Het damesvoetbal wordt in het leven gehouden door de KNVB. Ze zijn begonnen de premies van het mannenvoetbal gelijk te trekken aan de premies van het vrouwenvoetbal. Het is lachwekkend.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joey Kooij krijgt het zwaar te verduren tijdens PSV - FC Twente, onder meer van Michiel Kramer

Michiel Kramer haalt uit naar Joey Kooij, na diens controversiële besluit om een doelpunt van FC Twente af te keuren teg

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ik wist niet dat dhr Woerts vrienden had maar na deze uitspraken zijn het er sowieso minder geworden want hoe waar het ook is. Het is voer voor de deugtafels en de vrouwen met een mening bij boulevard

Bertie Vormeer
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Zoveel geks zegt hij niet,als je veel wilt verdienen moet je ook veel presteren. Maar vrouwen en voetbal is geen goede combinatie met de commercie want het trek gewoon geen supporters. En dat is dan weer omdat het niveau zeer matig is om het zachtjes uit te drukken. En daardoor hebben sponsoren geen belangstelling,en dan komt er ook geen geld in het laatje en omdat weer op te laten hoesten door de mannen vind ik niet toelaatbaar. Je moet als vrouwenafdeling zelf je broek ophouden.

dilima1966
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het is gewoon amateur niveau's wat de dame s voetbal de meeste keren niet om aan te zien de enige team die er een beetje uit springt is het dame s elftal van fc twente

jurgen😎
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

het nivo van het vrouwenvoetbal ligt laag . Maar dat heeft echt wel te maken met geld. Als er geïnvesteerd wordt in techniek trainers fitness trainers, en de dames zich volledig zonder bijbaan kunnen focussen op voetbal , dan geloof ik wel dat het een nivootje of 2 omhoog kan. En dan wordt het ook interessanter om ernaar te kijken.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

2 niveaus omhoog is nog steeds maar 3e divisie en dan krijgen ze het 711-stadion nog niet vol.

gtsb
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Het was misschien wat hard maar woerts heeft in mijn ogen gelijk. Het mannenvoetbal is ook met niks begonnen . En hebben zich ontwikkeld,en toen kwam het grote geld . De vrouwen willen heel die periode gelijk overslaan . Kijk naar de meeste olympische sporters . Trainen vele malen harder en hebben nog minder . De clubs doen de vrouwen erbij . Bij een grote clubs met geld ,is verlies draaien ingecalculeerd . Maar bij het rechter rijtje kan dat helemaal niet . De meiden moeten gaan investeren in zichzelf . Bij een goed leuk niveau komt de rest vanzelf .

jurgen😎
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@ajeto klopt maar als ze met 2 nivootjes omhoog vaker europa ingaan wordt het ook leuker en interessanter .

Zozo
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Je kunt er lang en breed over discussieren, maar vrouwen zijn niet gemaakt om te voetballen. Grof gezegd; de opwerkfabriek zit in de weg, waardoor ze nooit beter worden dan een 4e klasse amateur. Maar vrouwen zijn nogal eigenwijs en willen beslist alles wat de man ook doet, ook al wordt het nooit wat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen