Stoelendans Duitse trainers verwacht: toekomst Jürgen Klopp lijkt bekend

8 maart 2024, 10:00   Bijgewerkt: 8 maart 2024, 16:10
Foto: © Imago

Christian Falk verwacht een heuse stoelendans onder het Duitse trainersgilde en schrijft dat de hoop bij onze oosterburen steeds groter wordt dat Jürgen Klopp de nationale ploeg van Duitsland als bondscoach zal gaan leiden op het WK van 2026. De huidige trainer van Liverpool kondigde eind januari aan na negen seizoenen te gaan vertrekken bij de huidige koploper van de Premier League.

Die Mannschaft wordt momenteel getraind door Julian Nagelsmann, die Duitsland komende zomer op het EK in eigen land naar de vierde Europese titel hoopt te leiden. De oud-trainer van onder meer RB Leipzig en Bayern München loopt na het eindtoernooi uit zijn contract en Falk, hoofd voetbal van de grootste krant van het land (BILD) bespreekt in zijn column voor CaughtOffside de reële mogelijkheid dat de 36-jarige trainer na de zomer weer als clubtrainer aan de slag zou kunnen gaan.

Artikel gaat verder onder video

Falk benoemt alvast twee opties voor Nagelsmann: "Edin Terzic moet vrezen voor zijn baan bij Borussia Dortmund", stipt de journalist aan. "Nagelsmann wordt beschouwd als dé kandidaat om hem op te gaan volgen." Daarnaast zou ook FC Barcelona met de gedachte spelen om de jonge Duitser aan te stellen, schrijft Falk. Buiten Nagelsmann zingen onder meer ook de namen van Luis Enrique, Roberto De Zerbi en Thomas Tuchel rond voor de functie in Catalonië. Ook Feyenoord-trainer Arne Slot zou er goed opstaan bij de beleidsbepalers in Camp Nou, meldden Spaanse media eerder deze week, maar van concrete interesse zou geen sprake zijn.

Mocht Nagelsmann volgend seizoen weer een club onder zijn hoede nemen, dan zou Klopp de gedroomde kandidaat zijn om het bondscoachschap op zich te nemen, weet Falk. "Maar aangezien hij een jaar vrijaf wil nemen, moet de voetbalbond (DFB) een afweging maken", leest het. De journalist benoemt een mogelijke oplossing: "Sandro Wagner, momenteel de assistent van Nagelsmann, zou het jaar als interim kunnen overbruggen tot Klopp het overneemt. Dan zou er nog steeds een jaar te gaan zijn tot de start van het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mooie voorlopige vervolg en afsluiting van zijn carrière. Ik volgde hem net als Tuchel al toen hij als 'nieuwe' coach naar Dortmund ging. Hij zag er jong en fris uit toen, maar hij had nog niet van die mooie grote witte tanden, nu oogt hij vermoeid en ziet er stukken ouder uit, hij is ook ouder geworden natuurlijk. Sympathieke top vakman, misschien samen met Guardiola de beste trainer van de wereld op dit moment.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen