Naam Arne Slot valt in Barcelona: 'Hij past in het profiel'

5 maart 2024, 10:17   Bijgewerkt: 5 maart 2024, 11:13
Foto: © Imago

De naam van Arne Slot is volgens de Spaanse krant Sport achter de schermen gevallen bij FC Barcelona, dat op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer voor aankomend seizoen. Hoewel de 45-jarige trainer van Feyenoord niet bovenaan de lijst staat om Xavi Hernández komende zomer op te volgen, zouden zijn prestaties als trainer van de Rotterdammers de beleidsbepalers bij de Spaanse grootmacht positief zijn opgevallen.

De krant schrijft dinsdagochtend dat veel toptrainers oren hebben om het stokje komende zomer van Xavi over te nemen. "Want Barça zal altijd Barça blijven, en de kans om zo'n grote club te trainen komt niet altijd voorbij", leest het. Voorzitter Joan Laporta en sportief directeur Deco zouden momenteel 'de Duitse route' overwegen: zowel Julian Nagelsmann (momenteel bondscoach van Duitsland), Thomas Tuchel (Bayern München) als de clubloze Hansi Flick worden met naam genoemd. Ook Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion) geldt nog altijd als voorname kandidaat: "Ze hebben allemaal hun voors en tegens, maar zullen worden besproken voordat er een definitieve beslissing wordt genomen", schrijft Sport.

Artikel gaat verder onder video

"Van de namen die niet genoemd worden in de media, maar die wel in de smaak vallen, springt die van Feyenoord-trainer Slot eruit", vervolgt het artikel. "Hij is kampioen van Nederland geworden, bouwt aan een groot project en het offensieve voetbal dat hij speelt blijft niet onopgemerkt. Hij past in alle profielen en Slot heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij vanwege de voetbalfilosofie ooit bij Barcelona zou willen werken." Die interesse zou dus wederzijds zijn: "Zijn komst is geen prioriteit, maar hij is bestudeerd."

Overigens meldt een andere krant, AS, dinsdag dat Luis Enrique bovenaan het lijstje van Deco zou staan. De huidige trainer van Paris Saint-Germain stond tussen 2014 en 2017 ook al aan het roer in stadion Camp Nou en wist Barcelona in 2015 naar de treble (landstitel, beker én Champions League) te leiden. Daarna werkte hij als bondscoach van Spanje voordat hij afgelopen zomer neerstreek in Parijs. Zijn gedroomde terugkeer in Catalonië zou echter een lastig verhaal worden: Enrique ligt nog tot medio 2025 vast bij PSG en het financieel geplaagde Barcelona zou niet in staat zijn een (fikse) afkoopsom neer te leggen om de oud-speler tot een terugkeer te kunnen verleiden.

Slot is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. In zijn eerste jaar leidde hij de Rotterdammers naar de derde plaats in de Eredivisie én de finale van de Conference League. Vorig seizoen bezorgde hij de club de eerste landstitel sinds 2017. Prolongatie lijkt na het 2-2 gelijkspel bij PSV van afgelopen zondag echter ver weg: de Eindhovenaren verdedigen met nog tien duels te spelen een voorsprong van tien punten op het elftal van Slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Kom er maar in Bean

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nou Bean, wat zeg je daarvan Barcelona en Bayeren München en dat voor een slotexcuus 😂😂

jurgen😎
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als het aan Bean ligt wordt hij president van Fifa en hebben we voortaan gender neutraal voetbal.

Mike
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het zou hem gegund zijn, en het zou ontzettend stoer zijn. Maar ik denk dat hij een tussenstap zou moeten maken. Engeland zou goed zijn. Dan zou hij kunnen wennen aan de enorme media-aandacht die elke dag druk uitoefent. Dus een club zoals Arsenal.. maar misschien gewoon een wenger-achtige carriere vind ik het beste (gewoon bij Feyenoord blijven). Het gaat elk jaar beter.

De stoker
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Elk jaar beter. Van kampioen tot nummer 2

Mike
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Meer punten dan vorig jaar (dus beter) maar PSV is gewoon kneiter-goed. Maar ja, als je het zo kijkt heb je gelijk (ranglijst).

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ben het met je eens, een tussenstap zo beter, zijn blijven nog beter

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Slot staat ook op de lijst van Real Madrid Paris saint Germain Manchester City

ikkejaja
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Snap het wel ..hij is gewoon goed ! Maakt van weinig een goed team ! Denk serieus dat feijenoord een probleem heeft mocht slot gaan! Feijenoord heeft gewoon redelijk spelers maar zeker geen toppers !! Maar puur door slot zit het goed in elkaar !! …

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Pas nou op ikkejaja, ze zijn heel snel op de lange teentjes getrapt.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Reuring .. dat weet ik 😉😇

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Toch jammer dat PSV niet kon winnen zondag ondanks dat Pusic er niet was. Overigens had Feyenoord de meeste punten al verloren toen Pusic er nog wel was. Maar ja, wat in dat domme hoofd zit....

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik had wel verwacht dat pusic ook op die lijstjes zou staan . Misschien iets voor psv als bosz weggaat !?

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat een ophef om niks. Met name door mensen die slot graag zien gaan . Hij zal best op lijstjes staan . Maar als dan zo'n sport erbij zegt wie er nog meer op die lijst staan . Het is weer speculeren tijd blijkbaar .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Compliment voor Slot zelf, maar denk niet de juiste stap. Als je als trainer voor het eerst naar het buitenland gaat, naar een top competitie, is het denk ik niet handig om naar een topclub te gaan die het al een hele tijd moeilijk heeft. De verwachtingen van het bestuur zijn daar namelijk nog hetzelfde als toen het er wel goed liep. Daaraan voldoen is dan erg lastig. Ik zou persoonlijk eerst voor een tussenstap gaan, bij een minder grote club.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als je goed leest zeg ik dat feijenoord redelijke spelers heeft .. en zeker geen toppers !! En tussen die redelijke spelers lopen ook spelers die slot wel aan het voetballen krijgt/ heeft gekregen ! Dus van weinig toch een goed hecht team ervan gemaakt !! Want jij gaat me toch niet vertellen dat alle spelers onder categorie redelijk tot toppers vallen hè volgens jou?! .. ik weet bijna zeker dat er bij Feyenoord toppers lopen voor Feijenoord begrippen .. maar die in buitenland absoluut niet bij een topclub zullen slagen !! Zo is het gewoon!! Dus

ikkejaja
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Bean … ik heb niks met jou .. wie wel eigenlijk hier 😉.. maar nu heb je het totaal bij het rechte eind!! De feijenoorders hier denken idd veel te hoog gegrepen over hun club !! en nee jongens ik zeg dit niet om te zuigen of Lullig te doen Maar het is gewoon zo !! … De kampioen van Nederland word uitgeschakeld door een middenmoter uit Italië .. en in Nederland kansloos voor de titel al snel!! Dus nee zo geweldig is het allemaal niet in Rotterdam!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Op zn minst gaan we weer de champions league in en bouwen we verder aan kapitaal en het verbeteren van de club. Nog minmaal 3 x champions league gelden naar binnenhalen en dan staan we top.

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Een trainer is net zo goed als zijn materiaal. Schat Xavi hoger in dan vrind Slot, deze vertrekt ook niet voor niets. Bij Barcelona groeien de bomen niet meer tot aan de hemel, vandaar dat men nu bij 2e garnituur uit komt! Slot doet het aardig maar de ervaring in de top heeft hij niet!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen