Teleurstelling voor jonge Sparta-fan: 'Dit kan toch niet waar zijn?'

2 maart 2024, 22:30
Foto: © ESPN

Een jonge supporter van Sparta Rotterdam dacht zaterdagavond een leuk souvenirtje over te houden aan het thuisduel van zijn favoriete club tegen AZ, maar kwam bedrogen uit. De fan ving een bal die in de eerste helft hoog over het doel van AZ-keeper Mathew Ryan werd geschoten, maar mocht het speeltuig tot zijn spijt niet houden.

ESPN-presentatrice Hélène Hendriks laat in de rust van het duel op Het Kasteel de beelden nog even zien van het jongetje, die na de mislukte doelpoging de bal snel in een plastic tas stopte. Even later werd het kind echter gesommeerd de bal terug te bezorgen en is te zien hoe hij zelfs (met vermoedelijk zijn vader) bij een Sparta-official werd geroepen. "Wij dachten: dat kan toch niet waar zijn?", zegt Hendriks.

Artikel gaat verder onder video

AZ kwam in de eerste helft van het duel op een 0-1 voorsprong door een treffer van Yukinari Sugawara. Volg hier live het verslag van de tweede helft van de wedstrijd op Het Kasteel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Hier laat Sparta al zien dat ze bij de amateurs moeten gaan spelen. Kinderachtig gedoe om zo'n fan van hun eigen club die bal niet te gunnen. De Speler die de bal zo hoog overschiet moet gewoon verplicht worden een bal aan zo'n jonge fan te gaan schenken. Bestuur Sparta valt geheel door de mand door dit kinderachtig gedoe en dan pa en zoon nog even meenemen. Als ze nu die jongen alsnog iets geven zal dat mooi meegenomen zijn of krijgt hij van Sparta een stadion verbond soms.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het zijn helaas officiële regels, nog niet eens bedacht vanuit bestuur. Sommige clubs gaan er wat losser (lakser) mee om, maar het eindoordeel ligt bij de stewards, en dan is het net hoe hun nacht was en dus hun humeur op dat moment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen