Van der Vaart zou Santiago Gimenez voor schokkend lage transfersom verkopen

10 maart 2024, 23:10   Bijgewerkt: 11 maart 2024, 10:31
Foto: © Studio Voetbal

Rafael van der Vaart heeft nog altijd zijn twijfels over Feyenoord-spits Santiago Giménez. De Mexicaan was in de eerste seizoenshelft niet te houden, maar worstelt na de winterstop nadrukkelijk met zijn vorm. Van der Vaart is van mening dat de Rotterdammers de topschutter bij een aanbieding van twintig miljoen euro al moeten laten gaan.

Giménez maakte in de zomer van 2022 de overstap vanuit zijn thuisland naar Feyenoord. Na een moeizaam eerste halfjaar wist hij zich alsnog in de basis te spelen. Hij maakte in de tweede helft van het seizoen 2022/23 al indruk en deed er in de eerste helft van de huidige jaargang nog een paar schepjes bovenop. Giménez was in de eerste seizoenshelft liefst achttien keer trefzeker in de Eredivisie. Dat beloofde veel goeds voor de tweede seizoenshelft, maar de Mexicaan worstelt inmiddels al maanden met zijn vorm.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel Giménez de laatste weken het net weer weet te vinden - hij scoorde tegen AS Roma, PSV en zondagavond ook tegen Heracles Almelo - is Van der Vaart nog altijd niet overtuigd. We hebben het er al een keer over gehad dat Feyenoord veel spelers gaat verliezen, veel spelers die in de belangstelling staan, begint de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid zondagavond in Studio Voetbal. Giménez werd de afgelopen maanden al in verband gebracht met een overstap naar een Europese topcompetitie. Van der Vaart zou het wel weten als hij Feyenoord was. Ik twijfel heel erg. Ik heb een keer gezegd dat hij mijn twijfels heeft weggenomen, toen hij écht goed was. Maar zelfs na deze goal (tegen Heracles, red.) vond ik hem niet zo heel goed spelen.

Van der Vaart vergelijkt de situatie van Giménez met die van Nicolai Jörgensen na het kampioensjaar 2017. De Deen scoorde in het seizoen 2016/17 aan de lopende band voor Feyenoord, maar slaagde er niet in die vorm vast te houden. Feyenoord had hem in de zomer van 2017 voor een mooi bedrag kunnen verkopen aan Newcastle United, maar legde de Britse aanbieding naast zich neer. Ik heb het al vaker gezegd en daar moet je dan om lachen, maar je moet dansen als de muziek speelt. Als iemand 20 of 25 miljoen euro biedt, dan moet je hem echt wegdoen, aldus Van der Vaart, die Giménez tegen Heracles niet alleen zag scoren, maar ook een aantal kansen om zeep zag helpen. Dit moet allemaal een doelpunt zijn als je echt zo goed bent. Als iemand heel veel geld voor hem wil betalen, écht meteen doen.

De huidige marktwaarde van Giménez wordt door FootballTransfers bepaald op 33,2 miljoen euro.

Voor welk bedrag moet Feyenoord Giménez laten gaan?

Laden...
976 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gimenez loopt 1 op 80 minuten. Dat geziek op hem is niet echt terecht. Dat is meer dan een degelijk gemiddelde. Hij werkt hard, hij scoort veel. Het is gewoon een degelijke goede spits. Van de vaart is gewoon aan het zeuren. Hij vond Brobbey namelijk wel goed omdat hij hard werkte (ondanks hij toen wat problemen had met scorend vermogen - artikel andere website) terwijl die kerel gewoon ook 1 op 80 minuten loopt. Het is gewoon zeiken om je te onderscheiden (net zoals Hanegem tegenwoordig.).

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Oh ja. En ik ben wel fan van Brobbey. Kerel is een sloopkogel die gewoon persoonlijk Ajax in de top houdt van de eredivisie. Niets ten nadele van hem.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goals tegen Lazio, hattrick in de Arena. Laatst in de topper tegen PSV. Staat er goed op als international van Mexico. Gaat zeker voor minimaal 40 miljoen weg.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gimenez wordt bewust rustig gebracht en heel Mexico is fan van de speler Gimenez, net als de topclubs in Europa. Elke toptrainer wilt met hem samenwerken. Even niks te maren Bean. Het spelletje is voorbij hier. Kokcu zit nog een hoog doorverkoop percentage in waardoor Feyenoord in de toekomst nog aardig van gaat spekken.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Rudolf21, laat ik je uit de droom helpen. Giminez is een redelijke spits maar niet meer dan dat. In onze Mickey Mouse competitie lijkt het heel wat maar internationaal is het gewoon middelmaat tegen ploegen die ook nog eens geen echte top zijn in Europa. Hattrick tegen Ajax was leuk maar wel tegen een heel erg matig Ajax toen. Als je tussen de 20-25 vangt denk ik dat je zeer tevreden mag zijn. Alles meer zie ik en vele anderen niet gebeuren. Mvg Willem

haike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

v/d vaart is gewoon een mafkees die geen verstand van voetbal heeft!! heb jij ooit een echt grote prijs met het Nederlands elftal gewonnen ??? nee dus en Gimenez wel dus!!

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Giminez met het Nederlands elftal een grote prijs gewonnen. Vertel, daar wil ik meer van weten.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit klinkt idd zeer gecultiveerd!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen