Driessen heeft duidelijke voorkeur voor nieuwe KNVB-voorzitter: 'Als dat je droom is...'

29 maart 2024, 20:32
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen pleit voor de aanstelling van Hans Nijland als nieuwe voorzitter van de KNVB. Wat de chef voetbal van De Telegraaf betreft krijgt de voormalig algemeen directeur van FC Groningen op de bondsvergadering van 27 mei a.s. de voorkeur boven politiechef Frank Paauw en voormalig Kamerlid en Oranje-voetbalster Jeanet van der Laan.

“Als er iemand met twee poten in de voetbalwereld staat, dan is het Hans Nijland”, opent Driessen in de Kick-off podcast van De Telegraaf. De 63-jarige bestuurder zou wat hem betreft dan ook een veel betere preses zijn dan de in supporterskringen luid bekritiseerde Paauw én de gewezen politica.

Artikel gaat verder onder video

Driessen is behoorlijk sceptisch over haar mogelijke voorzitterschap. “Die Jeanet van der Laan heeft nooit echt een bestuurlijke functie gehad in de voetballerij. Die is weliswaar Tweede Kamerlid geweest, ex-international en ze speelt op amateurniveau, waardoor ze zegt dat ze allemaal exact weet wat er in die amateurwereld afspeelt. Dat betwijfel ik.” Driessen heeft weinig vertrouwen in de KNVB, en heeft het idee dat de bond vaak de verkeerde keuzes maakt, zo legt hij uit. “Wat mij betreft zou Hans Nijland de beste kandidaat zijn, ja. Maar de beste kandidaat wordt het vaak niet bij de KNVB.”

“Mevrouw Van der Laan, daar heb ik een verhaal mee gelezen, die gaat helemaal niet op zaken in die gaan spelen. Het enige wat die wist te melden, was dat ze graag gastvrouw wilde zijn van het WK 2027 voor vrouwen, als dat wordt toegewezen aan Nederland, België en Duitsland. En verder vindt ze het 'haar droombaan'. Als je wakker wordt met de droom om bondsvoorzitter te worden, dan gaat dat nergens over”, besluit Driessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik hoop echt da Nijland het wordt, heeft al bewezen dat hij het kan. Maar Hans heeft wel 1 ding tegen, de knvb is net zo'n politieke kut organisatie als de fifa, dus zullen ze iemand uit de politiek pakken die mee lult. ze heeft tieten, want het is een vrouwen das goed voor de beune, of het moet een kleurtje hebben. op de laatste plaats komt pas iemand aan de beurt met echte kwaliteit en kennis. ik hoop dat de supporters verenigingen zich flink zullen opzetten als de knvb toch voor die vrouw kiest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen