'Zidane geen optie voor Bayern: gesprekken met twee andere trainers gaande'

30 maart 2024, 13:29   Bijgewerkt: 30 maart 2024, 16:47
Foto: © Imago

Bayern München voert met tenminste twee trainers gesprekken over de opvolging van hoofdtrainer Thomas Tuchel, die de club komende zomer gaat verlaten. Door de naam van de clubloze Zinédine Zidane zou inmiddels een streep kunnen, maar na het mislopen van Xabi Alonso praat de Duitse Rekordmeister nog wel met Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion) én verrassenderwijs ook met de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann.

Vooral die laatste naam is zeer opvallend te noemen. Bayern stelde Nagelsmann in de zomer van 2021 immers al aan als hoofdtrainer. De voormalig oefenmeester van TSG 1899 Hoffenheim en RB Leipzig leidde de grootmacht in zijn eerste seizoen naar de landstitel, maar werd in maart 2023 aan de kant geschoven en vervangen door Tuchel. Onder leiding van de oud-trainer van onder meer Borussia Dortmund en Chelsea werd dat seizoen nog wel opnieuw de Bundesliga gewonnen, maar dit seizoen heeft het er alle schijn van dat Bayer Leverkusen de ongekende dominantie uit München na elf opeenvolgende titels gaat doorbreken.

Artikel gaat verder onder video

Leverkusen-trainer Alonso was dan ook in beeld om het stokje van Tuchel over te gaan nemen, maar de Spanjaard kondigde vrijdag aan ook volgend seizoen in Leverkusen voor de groep te zullen staan. Dat was niet alleen een teleurstellende mededeling voor Bayern, dat de oud-speler graag zou hebben aangesteld, maar ook voor een andere voormalige werkgever van Alonso. Liverpool zag in de 42-jarige trainer immers ook een potentiële opvolger van de immens populaire Jürgen Klopp.

Sky Deutschland-journalist Florian Plettenberg schrijft op X dat Zidane inmiddels geen optie voor Bayern meer zou zijn. Ook een combinatie met landgenoot en voormalig Bayern-ster Franck Ribéry zou geen mogelijkheid meer zijn. Dat geldt wel voor De Zerbi en dus ook voor Nagelsmann. Tegenover diezelfde zender zegt sportief directeur Max Eberl van Bayern: "In het verleden heb ik altijd geprobeerd een trainer te vinden die past bij de club. De beste trainer past niet per se bij Bayern." De beleidsbepaler hint daarnaast op een kandidatenlijst waarop meer namen dan bovengenoemd tweetal voorkomen: "Ik heb met veel trainers gesproken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het blijft moeilijk om de juiste man op de juiste plek te krijgen, zelfs voor Bayern.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen