Update: Xabi Alonso informeert Leverkusen-selectie over zijn toekomstpannen

29 maart 2024, 13:26
Foto: © Imago

Xabi Alonso blijft ook volgend seizoen trainer van het Duitse Bayer Leverkusen, zo heeft de goed presterende trainer volgens verschillende Duitse media besloten. Alonso is wegens zijn prestaties met Bayer Leverkusen gewild en staat in de belangstelling van Liverpool en Bayern München. De twee Europese grootmachten kunnen echter op zoek naar een nieuwe trainer.

Fabrizio Romano en Florian Plettenberg maken vrijdag bekend dat Alonso zijn definitieve beslissing heeft genomen en dat hij volgend seizoen actief zal zijn bij Bayer Leverkusen, de club waarmee hij momenteel bovenaan staat in de Bundesliga. Bayern München en Liverpool, die Alonso allebei torenhoog op het verlanglijst hebben staan, zouden inmiddels al op de hoogte zijn gebracht van het besluit van de trainer.

Artikel gaat verder onder video

Volgend seizoen zal de Spanjaard nog actief zijn in het Ruhrgebied bij Bayer Leverkusen, waarna in de zomer van 2025 een clausule in zijn contract activeert. Dan krijgt de oud-middenvelder van onder meer Liverpool en Bayern München de mogelijkheid om een stap te maken. Romano meldt op X dat hij verwacht dat ook Real Madrid zich dan zal mengen in de strijd om de komst van Alonso.

Update 13.21 uur: Romano schrijft op X dat Alonso 'zojuist' zijn spelersgroep heeft geïnformeerd dat hij zal gaan aanblijven. "Xabi heeft ze verteld dat hij blijft, hij wil met hen winnen en klaar zijn om volgend seizoen de Champions League in te gaan", weet de Italiaan, die ook meldt dat Leverkusen 'snel' met een officiële aankondiging van het nieuws zal gaan komen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verstandige keuze, voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, zal gevoelskwestie zijn!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen