Grote ergernis over tafelgast in De Oranjezondag: ‘Hélène kwam er niet of nauwelijks tussen’

16 april 2024, 22:12
Foto: © Imago

Angela de Jong heeft zondagavond met veel ergernis zitten kijken naar de uitzending van De Oranjezondag. Naast Rutger Castricum, Pieter Cobelens en Ben van der Burg was ook Prem Radhakishun te gast. De Jong heeft geen goed woord over voor het optreden van de voormalig advocaat in het programma van Hélène Hendriks.

“Laat ik nou denken dat we met het stoppen van De Wereld Draait Door ook van hem waren verlost op tv”, begint De Jong haar column Angela kijkt tv in het Algemeen Dagblad. Ze was dan ook verbaasd toen ze Radhakishun zijn opwachting zag maken in De Oranjezondag. “Waarom? Geen idee. De kans dat er met én Castricum én Cobelens én Van der Burg een ongemakkelijke stilte zou vallen, leek me nihil. Alle drie zijn ze er meester in om vijf kwartier in een uur te lullen. Maar toch had iemand het nodig gevonden om daar Prem tussen te zetten.”

Artikel gaat verder onder video

De Jong ergerde zich al vanaf de eerste minuut aan de acteur en radio- en televisiemaker. Zo hoorde ze hem een ‘kleurloos’ betoog houden waarom hij de beste televisiepresentator van Nederland zou zijn. “Maar halverwege de uitzending wist ik pas echt weer waarom ik hem zo vermoeiend (lees: vreselijk vervelend) vind. Hij zat te razen en tieren zoals hij dat ook altijd bij Matthijs van Nieuwkerk deed. Maakt niet uit waar het gesprek over ging, Prem nam het over en schakelde binnen drie seconden over naar de overdrive. (..) Alsof hij een paar jaar gebrek aan aandacht moest inhalen en alvast een voorschot nam op de komende paar jaar.”

Zelfs Hendriks ‘kwam er niet of nauwelijks tussen’, zo constateert De Jong. “Rutger hield van de weeromstuit zijn mond. Pieter besloot op een goed moment zijn kruk naast die van Prem te zetten en op vriendelijke, maar niet mis te verstane wijze te dreigen de batterij uit dit gefrustreerde, weinig knuffelbare Duracel-konijn te trekken. Toen bond hij in. Even dan.” De Jong verbaasde zich tevens over het feit dat de ‘tirade’ van Radhakishun over de rel die vorige week rond de persoon van Johan Derksen ontstond hem applaus opleverde vanuit het publiek. “Want zijn punt was dat iedereen een racist is en Johan alleen maar hardop zegt wat de algemene gedachte is. Hij nam het ook min of meer op voor mensen die Wilders stemden. Hij, Prem, had natuurlijk al jaren geleden een programma aan ze gewijd.”

Een mol achter de schermen en ‘onhandelbare clowns’

De Jong heeft zich al eerder kritisch uitgelaten over De Oranjezondag en de aanwezigheid, maar vooral het optreden van Radhakishun maakt haar indruk van het programma er niet beter op. Ze vraagt zich zelfs af of Hendriks een ‘mol achter de schermen heeft’. “Het lijkt er bijna op dat iemand daar de boel saboteert. Alsof het programma niet mág slagen. En dat is zo zonde. SBS heeft met haar goud in handen. Niemand die zo dicht bij de gewone kijker staat als zij - in doen, laten en denken. Maar zelfs haar gunfactor houdt een keer op als je haar tegenover onhandelbare clowns blijft zetten.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
  37
  + 1
avatar

Nu vind ik deugneus Angela ook met enige regelmaat niet pruimen, maar in dit geval heeft ze volledig gelijk.Met het grote succes van de oranjezomer in het achterhoofd, haar interviews en optredens in Vi lijkt het idd wel of iemand de boel moedwillig saboteert.Welke imbeciel is hier verantwoordelijk voor? Dit moet de grote baas toch ook opvallen, kom op de Mol, doe wat!!

Ronald Bruins
Link gekopieerd!
  59
  + 1
avatar

Ben juist blij met Prem zijn galspugerij ! Eindelijk iemand aan tafel die niet als een Woke figuur aan tafel zit. Eerder heb ik ook al gezegd het met Johan Derksen zijn uitspraak en mening eens te zijn. We zijn te soft aan het worden, kunnen niks meer van elkaar hebben, je hoeft een vrouw maar verkeerd aan te kijken en je zit bij oom agent op de koffie en dan niet te vergeten...,al die milieu sukkels. Angela de Jong Ben ik ook geen fan van, maar komop zeg, waar zijn we nou mee bezig ! Prem goed gesproken en Johan...., maat gewoon lachen daar in de rechtzaal haha. Mensen moeten zich druk gaan maken over een oorlog die voor de deur staat, inplaats deze kakhiel discussies bah...

gtsb
Link gekopieerd!
  46
  + 1
avatar

Helemaal eens . Prem vertelde al die deugertjes gewoon fff de waarheid . Ze waren totaal uitgeluld allemaal

Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Ach gut en dan zijn ze allemaal ineens voor Prem, de man die ze haten om dat hij de zwartepiet discussie op de kaart heeft gezet. Moet toch lastig zijn om keuzes te maken voor bepaalde types, blijkbaar alleen goed als het hun uitkomt

gtsb
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Oh gut beukemapie . Als mensen zoals prem en derksen die een mening hebben wat zeggen . Ben je het niet altijd met alles eens . Maar goed dat is te moeilijk voor je blijkbaar

Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Aldus een nieuwe ondersoort van de primaten, wat een hypocriet. Tip als je gaat poepen dan moet je eerst je broek en onderbroek naar beneden doen he

Bert Vis
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ben ik helemaal mee eens

Florence Gieben
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Is wel waar irritant mannetje.maar zij zelf is ook niet de leukste

Lb
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Goed dat ie prem niet vaak op de buis is irritant mannetje trek geen kijkcijfers maar dat weet hij ook

Oud keeper
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Angela, Top Wijf.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik heb dit programma nog nóóit gezien en zal er ook nooit naar kijken. Ik heb een gruwelijke hekel aan die Castricum. En daarbij...dit programma is gewoon VI met een andere presentatrice.

Stevenszoon
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Je hebt toch nog nooit gekeken dus hoe weet je dan dat dat programma gewoon VI is, een beetje domme opmerking zeg!!!! als je nooit kijkt!!!!

Valentine
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Je hoeft er ook nog nooit naar gekeken te hebben, deze site volgen is al voldoende om deze twee identieke programma's te kunnen volgen, deze site is dan ook weer een copy van Hollywood Boulevard

Vuistslag0101
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

De actie van Prem was zoals je van Prem kan verwachten en Helene had het helemaal nergens moeilijk mee behalve dat ze dat blijkbaar sommige sneeuwvlokjes doet geloven. Helene (en Rutger) nodigen Prem uit voor controverse, schuren, schudden en dat lukte in deze ook weer zoals het moest zijn. Als je Prem uitnodigt doe je dat voor een echte, pure, ongenuanceerde, mening en in die zin is hij een ware toevoeging sterker nog: geef deze man een eigen programma. Dat overstijgt zelfs rechtse nonsense wat je overal ziet in de media. Kunnen ze Angela de Jong niet eens een liter laten drinken met wat er uit haar stroomt dan hebben we daar in Nederland geen last meer van. Het is ook een gigantische open deur slash verdien model maar extra irritant gezien Prem een fantastisch punt maakte.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen