Clarence Seedorf is kraakhelder over mogelijke functie als hoofdtrainer

20 april 2024, 10:52
Foto: © NOS

Clarence Seedorf is momenteel niet bezig met een functie als hoofdtrainer bij een club. De voormalig topvoetballer, die in het verleden oefenmeester was van AC Milan en Deportivo La Coruna, heeft zijn trainerscarrière op een laag pitje staan, zo vertelt hij tegenover de NOS.

Seedorf focust zich op het moment volledig op de stichting Black Impact Foundation (BIF), waar hij voorzitter is. Hij zet zich in voor diversiteit, voor gelijke kansen, voor de zwarte gemeenschap. Een terugkeer als hoofdtrainer is daarom niet aan de orde. “Ik heb er op dit moment geen interesse in, nee”, begint de oud-middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

“Maar je weet het in het leven nooit, soms krijg je ineens een belletje. Maar het is niet dat het nu kriebelt of dat ik het per se wil doen”, gaat Seedorf verder. NOS vraagt zich af of er geen clubs in de rij staan bij Seedorf. “Nee, dat is gewoon niet zo. Dat is ook nooit zo geweest. En nu ook niet. Waarom dat niet gebeurt? Dat is een goeie vraag. Dat zou je aan die clubs moeten vragen. Nee, ik vind het niet vreemd, want ik weet hoe de voetbalwereld in elkaar zit”, reageert hij.

“Maar misschien is het een goeie insteek om bij clubs langs te gaan en te vragen waarom bepaalde oud-spelers en coaches die vrij zijn nooit worden benaderd”, zegt Seedorf, die niet uitgebreid in wil gaan op zulke vragen. “Nee, ik denk hier helemaal niks over. Ik concentreer me alleen op dingen die ik wel kan controleren. Maar ik heb het echt wel naar mijn zin hoor, met alle projecten die ik doe”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Interview na zege op Fortuna Sittard lijkt vertrek bij Feyenoord in te luiden

'Ik ben niet iemand die graag op de bank zit. Dat is het antwoord', zegt een speler van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Oud spelers worden niet altijd benaderd, omdat een goede voetballer niet automatisch ook een goede trainer is. Een (grotere) club kiest dan toch eerder voor een trainer met ervaring. Een trainer die al heeft laten zien wat hij als trainer kan.

Dropkick
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Een lachertje als trainer van AC Milan , ze slikken daar nog pillen voor.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Seedorf kwam halverwege het seizoen hij bracht ze van het rechterrijtje naar de linker 22 wedstrijden 35 punten 11 gewonnen 2 gelijk 9 verloren. Begin van het transferseizoen Inzaghi kwam daarna 40 wedstrijden 14 gewonnen 13 gelijk 13 gewonnen . Maar jij zal het waarschynlyk beter weten .

Laurens1
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Ajax is al zo ver gevallen, zijn toetreding zal het alleen maar erger maken! Daarbij is een rascist voor de groep nooit goed teken, hij heeft hekel aan blanke spelers!

BENNINK24
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat dan ook als voetballer een wereld baller !!! Maar nu tegenwoordig hoe die overkomt een arrogante kwal , en zowie zo zal hij nooit een goeie trainer worden !!!

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Is gewoon een racist met ze black impact foundation net als BLM. Dat zijn de echte racisten dat het allemaal geaccepteerd word verbaasd me niks in het land der watjes / angsthazen.

Tjon,I
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

BLM is een organisatie die in de VS is opgericht nadat een agent 9 minutenlang zijn knie op de strot van een zwarte arrestant drukte waardoor de arrestant overleed; opgericht nadat een zwarte dame die haar sigaret die ze in haar auto rookte weigerde uit te doen en de volgende dag dood werd aangetroffen in een politiecel; nadat vrijwel elke maand na dna onderzoek blijkt dat zwarten tientallen jaren onterecht in de gevangenis hebben gezeten.Zo een beweging crimineel noemen is een smerige laaghartige uitspraak van een racist die al het onrecht dat de zwarte mens wordt aangedaan goedkeurt .300 jaar slavernij keurt deze figuur waarschijnlijk ook goed .en diegenen die voor hun rechten opkomen tegen onderdrukking racist noemen is het domste en meest slechte standpunt dat je kunt innemen .

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Lul toch niet zo stom man, slachtoffer spelen uit de stenen tijdperk.

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Allemaal plunderingen en chaos omdat floyd is overleden ja man wat een stelletje onnozele en zo kan ik nog wel even doorgaan

FriesR
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik heb niks tegen Seedorf en weet niks van zijn organisatie Maar hou toch op over dat BLM dat zijn gewoon stelletje boeven die alleen aandacht zoeken en geweld toestaan. Waar zijn die racisten als het gaat om onderling geweld en racisme tussen donkere in de wereld? Hoor je die ook als er geweld,verkrachtkingen zijn in de Amerikaanse voorsteden? Nee dan hoor je helemaal niks van. Ik ben meer voor All live mother's. Of je blank of zwart of Aziatisch of wat voor afkomst je ook hebt geweld is nooit goed . BLM zijn gewoon sensatie zoekende geldwolven.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hij heeft geen idee waarom niemand belt, maar tussen de regels door denk ik dat hij er van overtuigd is omdat hij een kleurtje heeft.Bullshit natuurlijk! Hij heeft bewezen dat hij een eigenwijze, drammende wijsneus is die denkt dat hij niet alleen het voetbal heeft uitgevonden, maar zo'n beetje elke mening die hij verkondigt de naakte waarheid is.Daar valt simpelweg niet mee te werken.Elke keer weer wordt zijn staat van dienst ala voetballer erbij gehaald, prachtig hoor, maar pak dan ook zijn staat van dienst in het nederlands elftal en zijn trainerscarriere erbij.Laat hij.lekker bezig blijven met wat hij nu doet, heel nobel en belangrijk werk, maar ver weg van het topvoetbal blijven, je haalt alleen maar een bak ellende binnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen